Goede start voor Musselkanaal

musselkanaalIn de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen behaalde Musselkanaal direct de volle winst. Het ging echter beslist niet zo gemakkelijk als de uitslag van 3-1 doet vermoeden. De openingsfase was voor Twedo, maar daarna had de thuisclub zijn sterkste periode en wist men ook drie keer te scoren. In de tweede helft geloofde Musselkanaal het wel en mocht Twedo tegen scoren. Met een 3-1 zege op zak waren de eerste punten binnen.

Spelhervattingen
Twedo was in het eerste kwartier de betere ploeg maar echt uitgespeelde kansen kreeg het niet. Toen Musselkanaal na een kwartier Ruben Manning de bal keihard tegen de lat zag koppen nam men het initiatief in handen. Na achttien minuten was het raak voor de thuisclub. Een corner van Robin Gerlach werd met enig geluk door Robin Schmitz over de doellijn gewerkt: 1-0. Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak. Een fraaie vrije trap vanaf rechts door Robin Gerlach werd op waarde geschat door Rick Berends, zijn kopbal verdween fraai in de linkerbovenhoek tegen de touwen.

Wedstrijd beslist
Musselkanaal bleef de betere ploeg en na een half uur had Rick Berends de pech dat een goede aanval van Musselkanaal  tegen de paal belandde. Vijf minuten later viel dan toch de 3-0 op het niet werkende scorebord. Met hulp van keeper Gerben Harms schoot Gerlach van ruim dertig meter raak. De hoge bal zeilde zomaar binnen over de te ver uit zijn doel gekomen Harms. Jordy Oost kreeg de kans om de voorsprong nog verder te vergroten maar Harms redde uitstekend.