Stadskanaal en NEC in balans

SC Stadskanaal heeft zaterdagavond op het eigen sportpark een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen zaterdagclub NEC uit Delfzijl. Twee keer kwam de thuisploeg op voorsprong, maar de Delfzijlster toonden veerkracht: 2-2.

Post Image
Post Image

Foto’s: Stoffer Bakker

Op de counter

NEC trok in de beginfase het initiatief naar zich toe, maar het was Stadskanaal dat de eerste kans kreeg: Jeffrey Bakker zag zijn inzet rakelings naast gaan. In het vervolg van de eerste helft koos de thuisclub ervoor om in te zakken en op de counter te gokken. Dit leverde succes op, want Yordi Saman rondde een voorzet van Sten Vos koelbloedig af.

Geerlings in de fout

Daarna drong NEC aan en kwam het op gelijke hoogte door een strafschop te benutten. De penalty werd toegekend nadat Jordy Geerlings een aanvaller van NEC onreglementair naar de grond had gebracht. Verder kwamen beide ploegen in het eerste bedrijf niet tot grote kansen.

Intikker Boerhof

Na de rust drong NEC aan, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Sterker, de beste kans was voor Stadskanaal. Robert Oosting werkte een voorzet in het zijnet. Even later was het wel raak na opnieuw een prima counter. Wederom werd een goede voorzet van Vos tot doelpunt gepromoveerd: Robin Boerhof tikte de 2-1 binnen.

Slap verdedigen

Lang konden de Knoalsters niet genieten van de voorsprong, want kort na de aftrap kon NEC profiteren van te slap verdedigen van de blauwhemden. Vlak voor tijd was het Oosting die door een slim genomen vrije trap van Rotman nog de winnende kon maken, maar zijn schot miste de kracht om de goalie te verassen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sublieme tweede helft brengt Valthermond de zege

Ruim een uur voor aanvang van het duel van Valthermond tegen v.v. Heerde stond ...

Stadskanaal verrast eersteklasser SVBO

Na oefenwedstrijden tegen een Turkse vierde-divisionist en derdeklasser Bellingwolde kwam afgelopen zondag eersteklasser SVBO ...

Degradatiespook waart rond in Nieuw Buinen

Nieuw Buinen trad zaterdagavond aan tegen Rolder Boys met een verdedigingsblok van vijf spelers, daarvoor ...