BorgerHeel lang leek Borger de voornaamste kandidaat om het kampioenschap in de vierde klasse D in de wacht te slepen. Maar waar er voor de winterstop vooral werd gewonnen, zit de klad erin bij de mannen van trainer Albert Kamps. Na twee gelijke spelen, zat er tegen Smilde ’94 zelfs niet een remise in voor de groenhemden. Het gat met koploper Veenhuizen is inmiddels minimaal drie punten, en de ploegen onder Borger komen gevaarlijk dichtbij. Eén van deze ploegen is Onstwedder Boys, en laten de Groningers nu de tegenstander zijn in de volgende wedstrijd.

En hoewel er een 3-1 stand op het bord stond na twee keer drie kwartier voetballen, was de zege van de thuisploeg absoluut onterecht te noemen. Want op het last te bespelen veld op sportpark ‘t Kylot was Borger gedurende de hele wedstrijd de betere, en dus bovenliggende partij. De voorsprong die de gasten via Diederiek Oosterwijk namen was dan ook terecht te noemen. Voordat het zover was had Borger al een goede kans gecreërd, maar Erwin Kuipers had zijn vizier niet scherp staan. Vlak voor de rust werd het 1-1, nadat doelman Stefan Viel een terugspeelbal in de handen nam. Uit de daarop volgende vrije trap bracht de thuisploeg de teams weer in balans.

Erwin Kuiper hielp zijn ploeg niet over het dode punt.
Erwin Kuipers hielp zijn ploeg niet over het dode punt.

In het tweede bedrijf wijzigde het spelbeeld amper: Borger had, zonder overigens heel goed te voetballen, een veldoverwicht. En toch kon het veldoverwicht niet worden vertaald in goals. Er konden namelijk amper kansen worden genoteerd. In een poging om het tij te keren werd toekomstig trainer Arne Joling nog binnen de lijnen gebracht. En in tegenstelling tot wat velen verwachtten, was het Smilde ’94 dat scoorde: in de tachtigste minuut leverde een spaarzame uitval een doelpunt op. Voor Borger was dit het teken om alle schroom van zich af te gooien en op jacht te gaan naar de gelijkmaker.

Maar doordat er te geforceerd op jacht werd gegaan naar de gelijkmaker, bleken de bezoekers onzorgvuldig en kon Smilde ’94 uit een scherpe counter zelfs de marge vergroten tot twee doelpunten. In de absolute slotfase werd de keeper van de thuisploeg nog uit het veld gestuurd nadat hij een speler van Borger had geslagen, maar de numerieke meerderheid was enkel van toepassing in de blessuretijd van de wedstrijd. Hiermee kwam een einde aan een ongeslagen reeks van tien wedstrijden voor de volgelingen van Albert Kamps. Een (periode)titel is echter nog niet uit beeld, daar kan de ploeg zich aan vasthouden.