Alteveer kent geen genade met HSC

alteveerNa een nederlaag in de openingswedstrijd mocht een licht aangeslagen Alteveer het opnemen tegen titelkandidaat HSC. Rik Udema nam het risico om een aantal licht geblesseerde spelers toch aan de aftrap te laten verschijnen. De gok van Udema bleek goed uit te pakken, want na een dubbele voorsprong halverwege, werden de Sappemeersters met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Niet te missen
Al na drie minuten kreeg Bryan Schenkel een mooie kans om de score te openen, maar de inzet van de aanvoerder ging naast. Het volgende moment van opwinding vond plaats voor het doel van Sander van Duuren, die handelend moest optreden. Een vrije trap op het middenveld leidde kort daarna de openingstreffer van Alteveer in: René Meems plaatste de bal op het hoofd van Schenkel, die op zijn beurt Roy de Wijk een niet te missen kans gaf: 1-0. Hierna kwam Alteveer goed weg, toen Sander de Vries namens HSC een keer naast én een keer tegen de lat schoot.

Kruising
Zoals gebruikelijk leverde Alteveer een gezonde dosis strijd, wat beloond werd met een tweede treffer: een hoekschop werd door de verdediging van HSC wel verwerkt, maar Ramon Jansen stond buiten het strafschopgebied zijn kans af te wachten. De nieuweling bedacht zich niet en schoot de bal in de kruising boven doelman Bos.

Gevaarlijk
Jansen had direct na rust de definitieve beslissing op zijn voet, maar de inzet verdween via een tegenstander rakelings over de goal van HSC. De zwarthemden probeerden uit alle macht de achterstand te verkleinen, maar ondanks dat men meer balbezit had dan Alteveer, wisten de bezoekers weinig kansen te creëren. Alteveer had daarentegen weinig balbezit nodig om gevaarlijk te worden: Roy de Wijk ontsnapte in een counter aan de aandacht van de verdedigers, maar bereikte het doel niet, doordat hij gevloerd werd door een HSC’er.

Counteren
In het laatste deel van de wedstrijd was het De Wijk wel gegeven om opnieuw te scoren. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd besliste De Wijk het duel na een goed uitgespeelde counter. HSC schoot daarna nog eens op de lat en doelman Sander van Duuren moest nog een keer in actie komen na een schot van Mark Kuipers, maar doeltreffend was het niet. Dat was de inzet van Bryan Schenkel op aangeven van Bart Nieland wel. Een fraaie 4-0 overwinning, dat Alteveer het vertrouwen geeft voor de komende wedstrijd tegen promovendus WEO.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De Treffer ’16 maatje te klein voor Wedde

De Treffer ’16 heeft haar eerste officiële wedstrijd niet in winst om kunnen zetten. ...