Nieuw Buinen met punt terug uit Hoogeveen

Nieuw BuinenHoogeveen en Nieuw Buinen hebben elkaar in hun onderlinge ontmoeting in balans gehouden. Een terechte uitslag na een duel met twee ploegen die wilden voetballen. Tot de rust was het vooral Hoogeveen dat het spel maakte. Het was ook de ploeg die het meest de aanval wist te zoeken en op de helft van de tegenstander speelde. Het leverde één treffer op, die na rust teniet werd gedaan door een treffer van Thijs Hateboer: 1-1.

Schot Hooiveld
Voor de rust werd er aardig gevoetbald. Ondanks het overwicht was Nieuw Buinen overigens wel net zo gevaarlijk als Hoogeveen. Al te veel kansen waren er niet voor de rust. De eerste was een goed schot van Roy Hooiveld namens Nieuw Buinen. Het schot werd door Rik de Lange met het hoofd weggewerkt. Hoogeveen was even later via een leuke lob van Jarno Prijs gevaarlijk, maar doelman Smit liet zich niet verrassen. Onder druk van Peltjes vond Koen Hateboer nog Raimon Benjamins in de korte hoek en ook Arnoud Bentum zag zijn lepe schot door Benjamins gekeerd worden.

Prijs schiet raak
Vooral halverwege de eerste helft had Hoogeveen een fase waarin het toch echt de betere ploeg was. Hartman nam al eens een bal goed mee en vergat direct te schieten en toen hij wel scoorde werd de treffer onder twijfelachtige omstandigheden afgekeurd. De grensrechter twijfelde en stak de vlag pas echt omhoog toen de scheidsrechter floot. Vlak voor rust werd het 1-0. Na een aanval over veel schijven draaide Jarno Prijs weg bij zijn tegenstander. Zijn inzet werd nog aangeraakt en viel over Smit in het doel.

Koen Hateboer op snelheid. De spits wist vandaag niet te scoren... (Foto: v.v. Hoogeveen)
Koen Hateboer op snelheid. De spits wist vandaag niet te scoren… (Foto: v.v. Hoogeveen)

Rechterflank
Na de rust had Hoogeveen meer moeite met Nieuw Buinen. De gasten zetten er ook een stapje bij en gingen vaak pittig de duels in. Maar Nieuw Buinen kan ook voetballen. Zeker over hun rechterkant kwam Nieuw Buinen vaak door. Mede door een sterk optreden van de kopsterke Andy Kreeft werd men toch niet eens al te vaak gevaarlijk. Aan de bal had Hoogeveen meer moeite en het wist vooral de zijkanten minder te benutten. Nieuw Buinen was dan ook de ploeg die na de rust dominanter werd. Het duurde wel even tot er gevaar was.

Gouden wissel
De eerste grote kans was er voor Bentum na een uur spelen. Via de paal en Benjamins viel de bal buiten. Hoogeveen was via Hartman gevaarlijk, maar eerst trof hij medespeler Huizing en een paar minuten later was Smit sterk met een knappe redding. Met nog een kwartier te spelen legde Bentum prima terug op de net ingevallen Thijs Hateboer. Die zag het gaatje en plaatste de bal zuiver in de hoek: 1-1. In de slotfase mocht Hoogeveen nog het meest aanspraak maken op de zege. Manning knalde loeihard van 30 meter een vrije bal op het doel. Smit verwerkte de bal tot corner. Wat later was ook Huizing nog dichtbij, toen hij een strakke voorzet van Kickert via de lat over kopte.