Ter Apel ’96 wint weer en nestelt zich aan kop

ta-96Na de verrassende overwinning van Ter Apel ’96 op buurman SC Stadskanaal was het voor de roodhemden zaak om deze start in de wedstrijd tegen Twedo een goed vervolg te geven. In de wedstrijd tegen Twedo moest men het doen zonder back Ben Zuidinga, die in de warming-up geblesseerd afhaakte. Swen Scheper (16) was de vervanger van Zuidinga. Na een stroeve start stelde Ter Apel in de tweede helft orde op zaken, won het en nam het de koppositie in.

Overlopen
In het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op, maar daarna was er een fase waarin Twedo heer en meester was. Vooral de opkomende middenvelders zorgden voor veel dreiging. Gelukkig voor de Ter Apelers werden de kansen die de thuisploeg kreeg niet allemaal benut. Slechts één keer waren de blauw-witten trefzeker: Henri Venema wist na een scrimmige de bal langs de verder sterk keepende Rudie Bergman te werken. Met deze stand wist Ter Apel de rust te bereiken en dat was feitelijk pure winst, want een forsere marge in  het voordeel van Twedo zou niet onverdiend geweest zijn.

Frommelende Jalving
In het tweede bedrijf liet Ter Apel zich van een betere kant zien. Als team werd er gestreden voor iedere meter en ook de achterste linie maakte een zekere indruk. Echt goed gevoetbald werd er nog niet, maar wel drong Ter Apel aan. Dit resulteerde halverwege de tweede helft in een treffer van Jasper Jalving, die evenals Twedo een scrimmage beëindigde met een goal.

Ervaren Kuper
De gelijkmaker gaf de bezoekers vertrouwen en met nog een kwartier op de klok kreeg Ron Kuper een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten: helaas voor Ter Apel stiftte de ervaren kracht de bal naast het doel. Beide ploegen leken vervolgens af te stevenen op een remise, maar in de absolute slotfase was daar Kuper die zijn ‘fout’ herstelde door de bal strak in de lange hoek te schieten. De resterende minuten kende Ter Apel geen moeite om de voorsprong te verdedigen, waarna de drie punten in de tas zaten. Komende zaterdag wacht voor koploper Ter Apel ’96 de Kanaalstreek-derby tegen Musselkanaal.

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal na rust onderuit in Emmen

SC Stadskanaal startte 2017 gistermiddag met een oefenwedstrijd in de JenS Vesting, het stadion ...

Westerwolde blijft winnen

In een wedstrijd om des keizers baard behaalde Westerwolde zondagmiddag de kleinst mogelijke overwinning ...

HOC kampioen: Een terugblik

Afgelopen zondag werd HOC kampioen van de vijfde klasse F. Een 3-1 overwinning op ...