WesterwoldeIn een wedstrijd om des keizers baard behaalde Westerwolde zondagmiddag de kleinst mogelijke overwinning in en tegen Veelerveen. Na negentig minuten voetbal stond er een eindstand van 0-1 in het notitieboekje van de scheidsrechter. Roy de Jongh was de matchwinner. Veel viel er deze middag voor de neutrale toeschouwer op het sportpark in Veelerveen niet te genieten. Westerwolde was vorige week al kampioen geworden en kon derhalve vrijuit voetballen en Veelerveen was niet bij machte om het de ploeg van scheidend trainer Jan de Roo echt moeilijk te maken.

Spaarzame hoogtepunten Gedurende de gehele wedstrijd had de ploeg uit Vlagtwedde een veldoverwicht. Dit veldoverwicht werd echter in weinig echte kansen en in slechts één doelpunt omgezet. Wel had Roy de Jongh in de tweede minuut al een enorme kans, maar met links plaatste hij de bal net naast het doel van Veelerveen. Totdat in de 39e minuut Bartel Geleijnse op onnavolgbare wijze door de verdediging van Veelerveen slalomde. De noodrem werd gehanteerd door de routiniers van Veelerveen, maar de goed leidende scheidsrechter zag dat Roy de Jongh hierna in scoringspositie kwam en paste de voordeelregel prima toe. Zoals al zo vaak dit seizoen haalde de behendige spits doeltreffend uit. Gelegenheidskeeper Wim Bergman van Veelerveen had het nakijken. De honderdste competitiegoal dit seizoen voor Westerwolde was een feit, hetgeen neerkomt op een gemiddelde van exact vier doelpunten per wedstrijd in deze competitie tot dusver. Een schot op de lat door de aanval van Westerwolde was verder slechts een van de spaarzame hoogtepunten van de eerste helft.

Roy de Jongh werd matchwinner... (foto: Bé Eelsing)
Roy de Jongh werd matchwinner… (foto: Bé Eelsing)

Weinig boeiend In de tweede helft probeerde Veelerveen wel aan te dringen, maar door onnauwkeurigheid in de eindpass kwam keeper Henk Hebers van Westerwolde niet echt in de problemen. Ook Westerwolde wist het net niet meer te vinden, zodat deze derby in een 0-1 overwinning voor Westerwolde eindigde. Voor Westerwolde staat er nu nog één competitiewedstrijd op het programma. Komende zondag wordt er nog thuis gespeeld tegen SPW uit Stadskanaal.