Gieterveen vergeet te winnen

GieterveenSoms smaken bitterbalen zondagmiddag om vier uur enorm goed, soms zijn ze iets zuur van smaak. Dat laatste was voor Gieterveen aan de orde. De ploeg deed zichzelf namelijk enorm tekort door niet de volle drie punten in eigen huis te houden in de wedstrijd tegen degradant uit de derde klasse, Siddeburen. Gieterveen was grotendeels de betere ploeg. De kansen werden echter niet afgemaakt, waardoor Siddeburen lang zicht hield op de punten. In een speelronde waarin veel gelijk werd gespeeld liet Gieterveen met een 1-1 remise na om een klein gaatje te slaan met de rest van de ploegen.

Als een huis
De eerste helft ging nog redelijk gelijk op, waarbij Gieterveen wel de grootste kansen kreeg. Het was een open wedstrijd, met twee ploegen die graag willen voetballen. Verdedigend staat de thuisploeg tot nu  toe echter als een huis, waardoor er bijna geen kansen weggegeven worden en elke uitbraak dus een voorsprong kan betekenen. Het was wederom in de eerste paar minuten dat Gieterveen op voorsprong had kunnen komen. Een voorzet van Weerts kon helaas net niet ingetikt worden door de groene voorwaartsen.

Gieterveen sterker
Ook Siddeburen kreeg in de eerste tien minuten een grote kans. De spits van de bezoekers was keeper Lugtenborg al voorbij, maar de voorzet miste de enige voorwaartse die op dat moment voor de goal stond. Waar de wedstrijd in het eerste kwartier dus nog redelijk gelijk op ging, waren de overige dertig minuten duidelijk voor Gieterveen. Zo was het Jordi Bakker die met een hard schot de lat raakte en had Van der Veen de laatste man en keeper al gepasseerd, waarna hij het zijnet vond in plaats van een goal te noteren.

Verwoestend
Een paar minuten voor het rustsignaal kwam Siddeburen feitelijk uit het niks op voorsprong. Een lange bal vanaf het middenveld werd doorgekopt op voorwaartse Julian Bijman. Waar stopper Mulder de gehele wedstrijd zijn persoonlijke tegenstander de baas was,  gebruikte hij op dit moment zijn lichaam verkeerd, waardoor de bal voor de voeten kwam van deze Bijman. Met een knap en even verwoestend schot verschalkte hij Lugtenborg en konden de bezoekers met een voorsprong de kleedkamers opzoeken: 0-1

Fout hersteld
In de tweede helft een zelfde beeld. Siddeburen leek zijn voorsprong te willen bewaken en Gieterveen leek de tweede helft niet te geforceerd te willen beginnen. Op dat moment leek het er ook op dat de bezoekers haar voorsprong zouden vergroten. De spits van Siddeburen was keeper Lugtenborg wederom voorbij, maar met een uiterste inspanning wist Mulder zijn fout uit de eerste helft goed te maken en de bal van de lijn te glijden. Hierna ging Gieterveen meer druk naar voren zetten, wat een handvol goede kansen opleverde.

Puntendeling
Het was Nijhuis die de stand na ongeveer een uur spelen gelijk trok. Met een knappe actie wist hij alleen voor de keeper te verschijnen en hij verschalkte de sluitpost koelbloedig: 1-1. Hierna speelden beide teams erg opportunistisch, wat veel kansen opleverde. Siddeburen kreeg een handvol corners, maar wist hieruit niet gevaarlijk te worden. Gieterveen had een aantal goede aanvallen, maar de keeper van de uitploeg wist goed te redden op vrije schotkansen van Post en Kupers. Zowel Nijhuis, De Vries en Weerts kwamen steeds vaker hun persoonlijke tegenstander voorbij, maar hun voorzetten werden telkens gemist.  In de slotminuut werd een gehaast schot van Van der Veen op randje strafschopgebied halverwege nog geblokt door de defensie.