Overzicht zaterdag 5e klasse F: Dubbele cijfers voor SETA, VVS grijpt koppositie

SETA haalde flink uit, VVS is de nieuwe koploper en Westerlee won knap van Scheemda.

Foto Harold Woortman, Oldambtster Boys kon SETA-spits Jeroen Buurke niet afstoppen. De aanvaller scoorde 5x.

SETA – Oldambtster Boys: 10-0

SETA beleefde een zeer eenvoudige middag tegen hekkensluiter Oldambtster Boys. In Musselkanaal was het eenrichtingsverkeer en bleek het prijsschieten voor de thuisploeg. Uiteindelijk stokte de teller op tien doelpunten, waarvan er vijf werden gescoord door Jeroen Buurke. Ook Robin van der Dries noteerde een hattrick. Denny Feiken en Jos de Boer waren verantwoordelijk voor de andere twee goals. SETA profiteerde bovendien ook nog eens van de nederlaag van koploper Scheemda en staat nu op gelijke hoogte.

Foto’s Harold Woortman: SETA – Oldambtster Boys

BATO – VVS Oostwold: 1-5

Ook VVS Oostwold profiteerde van de nederlaag van Scheemda en greep door de overwinning op BATO de koppositie. In de eerste helft had VVS het nog lastig met de Winschoters, die na een 0-1 achterstand op gelijke hoogte waren gekomen via Jens Wind. Thijs Boer had VVS daarvoor op voorsprong gezet. De bezoekers gingen toch met een voorsprong de rust in dankzij René Dijksterhuis, die de 1-2 liet aantekenen. Na rust viel de beslissing een kleine twintig minuten voor tijd via Lars Eggens. In de slotminuten liep VVS nog uit naar een ruime zege via Leon Boer en Dijksterhuis.

SC Scheemda – Westerlee: 3-4

Westerlee ontpopte zich opnieuw tot een reuzendoder in de zaterdag 5e klasse F. Waar het eerder al SETA wist te verrassen, daar wist het nu ook koploper Scheemda te verslaan. Ook Scheemda-topschutter Danny Blaauw kon geen nederlaag voorkomen. De spits nam alle treffers voor zijn rekening, maar Westerlee trok uiteindelijk in de slotfase via Berry Smit aan het langste eind. Smit was in de eerste helft ook al trefzeker.

Meeden – Damacota: 3-5

Meeden en Damacota maakten er voor de neutrale toeschouwer een vermakelijke wedstrijd van. In een open wedstrijd waren er aan beide kanten veel kansen en de nodige doelpunten. Aaron Meijerhof had met drie doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning voor Damacota. Ricardo Vonk en Rick Horlings scoorden eveneens voor Damacota. Voor de thuisploeg vond Jay van Weerden tweemaal het net. Mark Slim maakte de andere goal voor Meeden. Damacota wipte door de overwinning over Meeden heen op de ranglijst naar plek vier.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal stunt tegen koploper Asser Boys

De winterstop komt eigenlijk niet helemaal gelegen voor SC Stadskanaal. De ploeg van Rick ...

Borger verslaat Hollandscheveld in krankzinnig duel

Het had deze middag in Hollandscheveld alle kanten op kunnen gaan. Zo had de ...