SC Stadskanaal incasseert half dozijn

stadskanaal_JPGSC Stadskanaal heeft in de thuiswedstrijd tegen Dalen een gevoelige nederlaag geleden. De mannen van Rick Slor kregen voetballes en moesten uiteindelijk niet minder dan zes treffers incasseren. Met deze tweede nederlaag lijkt de start van de competitie in het water te zijn gevallen voor de ambitieuze derdeklasser.

Leek er niet op
Halverwege de wedstrijd stond het al 0-2 en toen Dalen er in de eerste minuut na de hervatting 0-3 van maakte, was de wedstrijd definitief beslist. In de beginfase leek het er helemaal niet op dat de thuisclub de punten aan de bezoekers moest laten. In de eerste minuut kon doelman Braam een voorzet ternauwernood onderscheppen en een goede aanval over rechts, opgezet door Pals en Ramcharan bood Vos een niet te missen kans die echter over ging.

Verschil gemaakt
Hiermee was eigenlijk ook het beste gedeelte een feit. Nadat Joris Lentz ongehinderd en onhoudbaar in de bovenhoek raak schoot bakte de thuisclub er helemaal niets meer van, het was niet om aan te zien. Dat Dalen de voorsprong nog voor rust uitbreidde verbaasde dan ook niemand. Ook nu weer werd de bal simpel ingeleverd en hiervan wisten de bezoekers optimaal van te profiteren. Voor de geheel vrijstaande Eddy Cutala was het een koud kunstje om van dichtbij de bal binnen te tikken: 0-2.

Score opvoeren
Wie dacht dat de thuisclub na de thee uit een ander vaatje zou tappen kwam bedrogen uit, want al in de eerste minuut was het opnieuw Cutala die het net wist te vinden en daarmee de wedstrijd op slot gooide. Wat de thuisclub hierna liet zien was eigenlijk Stadskanaal onwaardig. Collectief falen leidde er toe dat Dalen vrij simpel de score verder op kon voeren.

Eretreffer Georgescu
Invaller Martijn Heerkes kopte tien minuten voor het einde van de wedstrijd ongehinderd de 0-4 binnen. Drie minuten later wist Mario Georgescu nog wel voor de thuisclub te scoren. Uiteindelijk bepaalden Steven Balstra en Tijmen Venhorst de eindstand op 1-6. Een overwinning waar niets op af te dingen viel.  Zondag wacht voor Stadskanaal opnieuw een zware tegenstander: men gaat dan op bezoek bij SVV ’04.