Ter Apel ’96 rekent ook af met Musselkanaal

ta-mskDe zaterdagavond is Ter Apel ’96 goedgezind. Nadat in de openingswedstrijd van het seizoen al werd afgerekend met streekgenoot Stadskanaal, werd nu ook Musselkanaal slachtoffer van de zwart-rode dadendrang. Door de 2-1 overwinning, die mede door twee goals van de ervaren Ron Kuper tot stand kwam, zijn de Ter Apelers de trotse (mede)koploper van de derde klasse C.

Twee keer Kuper
In de openingsfase koos Ter Apel voor een gesloten defensie en een afwachtende tactiek. Waar de roodhemden vorig seizoen regelmatig vol op de aanval speelden en de deksel op de neus kregen, gaat men dit seizoen voor het beperken van de schade om van daaruit naar mogelijkheden te zoeken. Hierbij wordt de combinatie gemaakt met een gezonde dosis strijd. Dit leverde de thuisploeg in de eerste helft twee treffers op: Ron Kuper werd bediend door Albert-Jan van Oosten, waarna hij doelman Scholte Aalbes kon verslaan.

Geen hattrick
Een aantal minuten later mocht diezelfde Kuper vanaf de strafschopstip de marge verdubbelen: Scholte Aalbes beging een overtreding en kon zijn fout niet herstellen. Omdat Musselkanaal de spaarzame kansjes uit standaardsituaties niet wist te benutten, was de 2-0 ruststand een logische. Overigens had de voorsprong nog groter kunnen zijn, maar Ron Kuper miste een kans op zijn derde van de avond.

Aanvallend wisselen
In de tweede helft koos Musselkanaal voor een iets aanvallender tactiek, maar de verdediging van Ter Apel gaf geen krimp. Alleen bij vrije trappen en corners werden de bezoekers gevaarlijk én kwamen ze tot scoren. Om doelman Bergman handelend optreden zo moeilijk mogelijk te maken kozen veel groenhemden voor een plek bij de eerste paal. Eén van hen was Gerwin Schmitz die achterwaarts raak kopte: 2-1. Bernd van Bolhuis rook kansen en wisselde vervolgens aanvallend, maar verder dan een vrije trap van Gerwin Schmitz tegen de paal kwam men niet. Ron Kuper had zijn ploeg definitief in veilige haven kunnen loodsen, maar hij koos voor een stift, waar een hard schot de betere optie was.

banner ta-msk

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Paasmaandag brengt Valthermond wel winst

Na het kolderieke duel van de zaterdag kon het bijna niet anders dan dat ...

Alteveer heeft nog één punt nodig voor een geslaagd seizoen

Ook in haar zesde wedstrijd van het seizoen bleef Alteveer zonder puntverlies. De Alteveerders ...

Wedstrijd tussen PJC en SPW gestaakt

De wedstrijd in de vijfde klasse E tussen PJC en SPW moest zondagmiddag twee ...