Zakelijke overwinning voor Gasselternijveen

GasselternijveenNa een voortvarende start van de competitie voor Gasselternijveen stond zondag de wedstrijd thuis tegen Oldambster Boys gepland. Waar Oldambster Boys nog maar één wedstrijd wist te winnen, verzamelde Nieveen al zeven punten bijeen wat resulteert in een fraaie tweede plaats.  Voor de wedstrijd werden de verdedigers door trainer Roeland Deuring geattendeerd op de twee goede spitsen bij de gasten, dus men was gewaarschuwd. Door blessures bij Jelmer Valk en Frank Pals en het terugkeren van Edward MacDonald werd er in de basisopstelling weer het nodige geschoven.

Uit de lucht
In de eerste helft maakte Nieveen het spel, waar Oldambster Boys veel de lange bal hanteerde. Doordat de thuisploeg niet scherp was op de tweede bal resulteerde dit in een rommelige eerste helft. Er was wel veel strijd, maar geen mooi voetbal en weinig kansen in het eerste bedrijf. De eerste goal viel dan ook zomaar uit de lucht door een speler van Oldambster Boys. Een lange bal van achteruit werd terug gekopt door een speler, niet wetende dat de keeper ver voor zijn goal stond waardoor de bal keurig in het eigen doel belandde. Zo was de tussenstand bij rust 1-0 in het voordeel van de gastheren.

Koelbloedig afronden
Na de thee zakte Nieveen een beetje in, waardoor de Boys uit het Oldambt kansjes kregen en door niet scherp verdedigen wisten zij de 1-1 tegen de touwen te jagen.  Toch trok de thuisploeg aan het langste eind. De tweede Nieveenster goal kwam uit een spelhervatting. Een goede corner van Ken Wardenburg belandde perfect op het hoofd van spits Andy Polloshka die hem feilloos inkopte.  Hierna was de thuisploeg weer bij de les en wist Artor Polloshka na goed doorzetten van Wardenburg koelbloedig af te ronden en daarmee zetten hij de 3-1 eindstand op het bord.

Zakelijke overwinning
Een zakelijke overwinning met matig voetbal maar toch drie punten. Wil Nieveen bovenin mee blijven draaien en de minst gepasseerde ploeg in deze klasse blijven (slechts twee tegen) dan zal het uit een ander vaatje moeten tappen. Na een relatief makkelijk programma komen nu de ploegen die mee gaan doen om de bovenste plaatsen en kan Nieveen kijken waar men staat. Als er net zo weinig weggegeven wordt en kansen benut blijven worden dan kan het nog een mooi seizoen worden.

AJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Blik op 2L: Annen maatje te klein voor Rolder Boys

Rolder Boys heeft de derby tegen Annen omgezet in een overwinning. Sander Jansen was ...

Gieterveen kent uitstekende middag bij DOS ’63

Gieterveen heeft goede zaken gedaan in de vijfde klasse F. Door zelf te winnen ...

Titan fors onderuit tegen Schoonebeek

Titan heeft in eigen huis een forse nederlaag geleden tegen Schoonebeek. Dit betekende het ...