SJS wint van GEO: hoofdrol voor doelman Rozema

SJSNa een sterke eerste helft ging SJS met een voorsprong de kleedkamers in. Na de thee kwam tegenstander GEO echter terug in de wedstrijd, waardoor het toch nog billen knijpen werd voor de ploeg van Loewie Piebes. Het was uiteindelijk voor een groot deel aan doelman Wouter Rozema te danken dat de punten in Stadskanaal bleven: Rozema stopte onder andere een strafschop.

Domineren
Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde SJS de wedstrijd. In verdedigend opzicht had men weinig te duchten van GEO, dat vooral de lange bal richting hun voorste linie hanteerde. Aan de andere kant van het veld probeerde SJS de verdediging van de bezoekers snel onder druk te zetten. Dit deed Kay Rijkens met veel succes, want de laatste man van de Garmerwolders ging opzichtig in de fout, waardoor de middenvelder raak kon schieten.

Weidijk kopt raak
In de fase hierna ging SJS te nadrukkelijk op zoek naar de tweede treffer, waardoor men in de eindfase van verschillende aanvallen de verkeerde keuze maakte. Daardoor werd spits Steursma niet in stelling gebracht, maar werd er te vaak van te grote afstand geschoten. Toch verdubbelde SJS voor de thee nog de voorsprong: na een actie van Simon Hidding kon Nick Weidijk hard raak kopen.

Uitblinker Rozema
In de tweede helft viel SJS ver terug en liet het GEO in de wedstrijd komen. Door een aantal individuele fouten kregen de bezoekers kansen, maar de grootste was niet aan hen besteed: na een overtreding van Frank Venema kon doelman Rozema zich onderscheiden door een strafschop te keren. Kort daarna had de goalie echter geen antwoord op een inzet, waardoor de aansluitingstreffer een feit was. In het laatste deel van de wedstrijd had Rick Steursma de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar ook hij miste vanaf de strafschopstip. Wouter Rozema moest vervolgens nog een aantal keren handelend optreden voordat de overwinning gevierd kon worden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan zonder problemen langs VIOS

Titan kende niet al teveel moeite met VIOS en deed goede zaken met de ...

Westerwolde kansloos onderuit tegen strijdend MOVV

Westerwolde ging onderuit tegen MOVV en moet nog vrezen voor nacompetitievoetbal.