Gieterveen pakt koppositie na ruime zege op Bellingwolde

Gieterveen boekte een ruime overwinning op Bellingwolde en greep daarmee de koppositie in de zondag vierde klasse C.

Met tien punten uit de laatste vier wedstrijden staan de mannen van Jos Kuipers er ineens heel goed voor. De eerste wedstrijd van het seizoen werd kansloos verloren na een vroege rode kaart, maar daarna werd er geen wedstrijd meer verloren. Vandaag werd er een wedstrijd aan deze reeks toegevoegd. Bellingwolde kon met een overwinning langszij de Gieterveners komen, maar maakte deze zondag geen enkele aanspraak op een overwinning. Met rust was de wedstrijd al gespeeld en ook na de onderbreking heeft Bellingwolde eigenlijk geen moment de druk weten op te voeren op het Gieterveense doel.

Na wat kleine kansjes aan Gieterveense zijde was het Wilte Nijhuis die de score opende. Een inworp van Smit werd verlengd door Ramcharan. Nijhuis gebruikte zijn lichaam goed als draaischijf en schoot de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek. Niet snel hierna werd de score vergroot. Het was Ramcharan die een voorzet van van der Veen knap in de verre hoek kopte.

Doe mee met de FC Kanaalstreek WK Pool en speel mee om de prijzen, klik hier! 

Gieterveen op rozen

Het duurde hierna even voordat Gieterveen weer scoorde, waarin Bellingwolde hun grootste kans van de wedstrijd kreeg. Een corner werd ingekopt door Ras, maar zag zijn inzet werd knap geblokkeerd door het hoofd van Mulder.  In de tussentijd hadden Ramcharan en Mink de kans om de score te vergroten, maar dribbelde de eerste te lang om de keeper heen en schoot de tweede hoog over met zijn verkeerde been. Vlak voor rust werd het alsnog 3-0. Een dieptebal van Van der Veen leek te worden gesmoord, maar in de kluts tussen Wilte Nijhuis en een verdediger van Bellingwolde belandde de bal toch achter Leontew. Ook Jurjen Zwinderman kreeg nog tweemaal de kans om op het scoreformulier te komen, maar even zo vaak was zijn inzet te zwak om tot scoren te komen.

Gieterveen blijft eenvoudig overeind

In de tweede helft was er voor de toeschouwers minder te genieten als in de eerste helft. Gieterveen vond het prima om de ‘nul’ te houden en de bezoekers waren geen moment bij machtte om het Lugtenborg moeilijk te maken. Ook in deze fase kreeg de thuisploeg de grootste kansen. Caspers mistte een scherpe corner op een haar, Kupers gaf voor waar hij had moeten schieten, Ramcharan mistte in een uitbraak één op één met Leontew en het was van der Veen die de lat raakte met een schot van afstand. Toch werd er nog gescoord. Mink, die na wat wissels op het middenveld werd geposteerd, schoot van een meter of twintig onberispelijk hard raak in de korte hoek.

Deze overwinning zorgt ervoor dat de Gieterveners na een nederlaag van THOS en BNC plotseling bovenaan staan in de competitie. Ondanks dat Siddeburen met een wedstrijd minder de beste papieren heeft om aan kop van de ranglijst te komen mogen de Gieterveners erg blij zijn met deze prestatie en had niemand dit voor de competitie kunnen denken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like