SPW wint voor vijfde keer op rij

SPW blijft maar winnen en is daardoor nog altijd de koploper van de zondag 4e klasse C.

SPW lijkt voorlopig niet te stoppen in de zondag 4e klasse C. De Knoalsters boekten voor de vijfde keer op rij een overwinning. In eigen huis versloeg het Engelbert met 2-0 en gaat het voorlopig souverein aan kop met vijftien punten uit vijf wedstrijden.

De 1e helft begon en het was meteen duidelijk hoe Engelbert de wedstrijd wilde gaan spelen. Engelbert zakte in en wilde op de counter proberen SPW te verschalken. SPW was hierdoor bijna elk moment aan de bal en creëerde meerdere mooie aanvallen, maar het geluk voor Engelbert was dat of de aanvallen stranden in de laatste linie geleid door een uitstekend spelende laatste man van Engelbert, of dat er geen scherpte voor het doel was. De keren dat SPW echt gevaarlijk werd was uit de 2e lijn. Zo werd een schot gestopt door de vuisten van de doelman van Engelbert, en krulde Rodan Farrell vanuit de hoek van de 16 meter op de lat. De laatste 10 minuten zakte SPW wat weg in het spel maar maakte Engelbert hier geen gebruik van. Het was dan ook veelzeggend dat keeper Vonk van SPW maar een schot op doel had gekregen.

Bovenliggende partij

De 2e helft ging gewoon verder hoe de 1e ook verliep. SPW was de bovenliggende partij maar het lukte niet om de keeper te laten vissen. Het duurde maar en de spanning werd voelbaar want Engelbert kwam er een keer gevaarlijk uit. een bal werd door het midden gestoken en de spits van Engelbert kwam alleen voor keeper Vonk maar de spits kreeg de bal niet langs de keeper. Vlak hierna kreeg SPW een vrije bal op ongeveer 25 meter van het doel van Engelbert. Vaste vrije ballen nemer bij SPW, Chris Reijke ging achter de bal staan en ramde deze keihard richting het doel en de keeper kon deze bal niet klemmen, Rodan Farrell was hierop zeer attent en zette de bevrijdende 1-0 op het scorebord. Hierna probeerde Engelbert meer uit hun schulp te kruipen en werden enkele keren dreigend door middel van vrije ballen en corners, maar gelukkig werden deze allen onderschept door de verdediging. Doordat Engelbert ruimte gaf kreeg SPW ook meer kansen, maar het vizier stond niet scherp of de keeper redde. Het duurde dan ook tot de 89e minuut toen Erik Meijer met een solo begon op eigen helft, hierbij snelde hij meerdere spelers van Engelbert voorbij en zette met een slimme pass Bram Poelman alleen voor de keeper, die deze kans ook even mooi afmaakte. Vlak hierna floot de prima leidende scheidsrechter de wedstrijd af. Zo staat SPW nog bovenaan met 3 punten voorsprong op de nummer 2en 5 punten voorsprong op de nummer 3, wetende dat VVK en MOVV elkaar aankomende zondag treffen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Hekkensluiter SVBS ’77 geen partij voor Mussel

Het was de moeite van het reizen waard voor Mussel: een reisdag van tweehonderd ...

Gieterveen verrast MOVV in eigen huis

Op een lastig bespeelbaar veld in Midwolda heeft Gieterveen een dure overwinning behaald op ...

Gieten drukt Titan dieper in de zorgen

Voorafgaand aan het duel tussen Titan en Gieten was het duidelijk: Gieten moest na ...