EEC niet opgewassen tegen SC Roswinkel

eec-gkcEEC heeft zondagmiddag haar positieve seizoenstart geen vervolg kunnen geven. Sportclub Roswinkel bleek over twee helften de betere en wist uiteindelijk met 2-4 te winnen. Het eerste half uur was vermakelijk, maar zonder grote kansen voor beide teams. Met een gezonde dosis inzet probeerden zowel EEC als Roswinkel voetballend kansen te creëren.

Hechte defensie
Na een half uur spelen was het EEC dat het eerste doelpunt op het scorebord zette. Een fraaie combinatie tussen Bart Rietveld en Ferdie Ottens resulteerde in een vrije bal, die door de keeper werd losgelaten en door Remco Huizing werd binnen getikt. Daarna kwam Roswinkel steeds beter in het spel, maar kwamen ze niet door de hechte defensie van EEC.

Gelijkmaker
Voor EEC waren er echter wel kansen. Bart Rietveld stond twee keer tegenover de keeper, maar de eerste bal kwam in de handen van de keeper terecht en de tweede bal ging rakelings langs de paal. En wanneer je hem zelf niet maakt, valt hij vaak aan de andere kant: één minuut voor de officiële speeltijd van de eerste helft werd een speler van Roswinkel de diepte ingestuurd en gaf een fraaie voorzet die door Bart Huizingh werd binnen getikt: 1-1.

Doelpuntrijk
Hierna kwamen de bezoekers ook snel op 1-2, nadat Ferdie Ottens een bal, die tussen de defensie en de keeper van EEC kwam, in eigen doel kopte. EEC toonde ver in blessuretijd echter nog veerkracht: Stefan Sanders gaf een lange bal op de naar voren sprintende Ferdie Ottens, die een uitstekende voorzet afleverde bij Mark Wanders. Deze twijfelde niet en schoot de bal onberispelijk raak in het doel van Roswinkel. Met een tussenstand van 2-2 gingen beide teams de rust in.

Meer grip
In de rust gaf de geblesseerde speler/coach Harjo van der Valle de verbeterpunten aan en alle spelers van EEC waren er op gebrand om de drie punten in Ees te houden. EEC begon nog wel goed aan de tweede helft, maar naarmate deze vorderde kreeg Roswinkel meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde wederom in een goal van Bart Huizingh. Roswinkel was sterk maar EEC bleef gevaarlijk in de counter.

Deksel op de neus
De laatste tien minuten trok EEC het initiatief weer naar zich toe. Mark Wanders was nog het dichts bij een doelpunt, maar mistte een doorkopbal van Bart Rietveld. Wederom kreeg EEC de spreekwoordelijke deksel op de neus. Een lange bal over de verdediging van EEC zette Aaldert van Eck alleen voor keeper Jasper Lubbers en hij faalde niet. Hij tikte de bal beheerst langs de keeper waardoor het scorebord een stand van 2-4 liet zien. Tevens de eindstand van deze wedstrijd.