Onstwedder Boys morst opnieuw punten

onstwedder_boysOp Sportpark De Boskamp heeft Onstwedder Boys zaterdagmiddag voor het eerst in de competitie verloren. Tegen Poolster werd het 1-2, nadat het bij rust nog 1-1 stond.

Spaans in de fout
Al na drie minuten voetballen kwamen de gasten uit Spijck op voorsprong. Keeper Wouter Spaans wilde de bal achterin naar één van de verdedigers spelen, maar zag zijn bal onderschept worden door Keven Bijlsma, die eenvoudig de 1-0 kon binnen tikken. Na een kwartier spelen moest diezelfde Spaans redding brengen toen Bijlsma opnieuw gevaarlijk werd. Gerben Meems had namens Onstwedder Boys de gelijkmaker op de schoen, maar zag zijn inzet door keeper Simon Dijkman tot corner verwerkt worden.

Jelle de Vries maakt gelijk
Na een half uur spelen kwamen de Boys wel op gelijke hoogte. Een voorzet van Gerben Meems werd teruggelegd en van dichtbij door Jelle de Vries in het doel geschoten: 1-1. Even later kreeg Onstwedder Boys opnieuw een goede mogelijkheid toen eerst Rutgert Tipker de bal tegen keeper Dijkman aan schoot en vervolgens Jelle de Vries in kansrijke positie naast mikte. Voor rust kon Ties Bruining een vrije trap van Meems net niet goed genoeg raken, waardoor de bal voorlangs ging. Aan de andere kant kreeg ook Poolster nog een kans, maar Jesse Smit schoot over.

Gelijk raak
In de tweede helft ging het lang gelijk op. Over en weer werden veel fouten gemaakt en werd er slordig gespeeld. Er waren na rust ook minder kansen voor beide doelen. Na een kwartier spelen werd een inzet van Gerwin de Wijk door de keeper onschadelijk gemaakt. Een schot van Rutgert Tipker na een corner verdween even later hoog over het doel. De ploeg uit Spijck kwam nauwelijks tot kansen, maar bij die ene mogelijkheid die men krijgt is wel gelijk raak. Een snelle counter over de linkerkant werd door Danny Wiersum uitstekend afgerond: 1-2. Onstwedder Boys probeerde het nog wel in de slotfase, maar Poolster kwam verdedigend niet meer in de problemen.