Sellingen ruim langs concurrent Zwartemeerse Boys

SellingenAfgelopen zondag heeft Sellingen goede zaken gedaan op bezoek bij Zwartemeerse Boys. Een zes punten duel voor beide ploegen omdat ze na vijf wedstrijden op de ranglijst de 12e en 13e plaats noteerden. De ploeg van Ronald Sjabbens had het meest in de gaten waar het om draaide deze middag en ze wonnen dan ook dik verdiend met 1-4 in tegenstelling tot vorige week tegen DVC ’59 waarin zij niet thuis gaven.

Aan de grond genageld
In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op waren er wat kansjes over en weer. Na tien minuten spelen kreeg Zwartemeerse Boys een vrije trap te nemen op randje 16 meter. Even hiervoor werd een overtreding begaan door rechtsback Anne Vos. De bal werd over de muur in de korte hoek binnengeschoten door Walda. Waar keeper Klamer aan de grond genageld stond en de 1-0 voor de thuisploeg was een feit. Beide ploegen bleven de duels aangaan maar na de openingstreffer bleek Sellingen de bovenliggende partij te worden. na een half uur spelen kreeg Sellingen de zesde corner in een bestek van tien minuten tijd. Deze kwam terecht bij voorstopper Kristiaan Drenth, hij bleef koelbloedig en bracht Sellingen voor rust langszij: 1-1.

Legio kansen
Na de rust was er nog maar één ploeg die vol voor de overwinning speelde en dat was Sellingen. Zwartemeerse Boys kwam handen en voeten tekort en had geluk dat scheidsrechter van Dooren de kaarten op zak hield. Het regende legio kansen voor de geel zwarten, Ben Bos schoot van dichtbij de bal op de lat op aangeven van Gerard Potze, niet veel later testte ook Erik-Jan Veerbeek dezelfde lat na een schitterende de voorzet van diezelfde Potze.

Debuterende Corné Prins
Bijna alle duels werden gewonnen en het leek dan ook een kwestie van tijd totdat de 1-2 viel. Nadat Jasper Abeln de moegestreden Gerard Potze verving kwam dan de verlossende 1-2. Via de flank kwam Abeln door en deze probeerde de bal terug te leggen op de in de basis debuterende B junior Corné Prins. Een verdediger van Zwartemeerse Boys was hem uiteindelijk net iets voor en werkte de bal achter zijn eigen doelman 1-2.

In de winkelhaak
Hierna kwam er nog meer ruimte voor Sellingen om de thuisploeg naar de slachtbank te leiden.  Onder andere Ian de Vrieze en Ben Bos maakten de kansen nog niet af. Laatstgenoemde stuurde daarna Erik-Jan Veerbeek de diepte in. Hij omspeelde de keeper, kapte nog een verdediger uit en besliste het duel: 1-3.  Zwartemeerse Boys  zat er conditioneel ook helemaal doorheen op dat moment en het bleef éénrichtingsverkeer. Ian de Vrieze slalomde zich een weg vanaf de linkerkant naar het centrum kapte drie spelers uit en legde de bal terug op de inlopende Veerbeek. Deze wist de bal vanaf 25 meter hard boven in de winkelhaak te schieten zodat er uiteindelijk een 1-4 stand op het scorebord kwam te staan.

Brede middenmoot
Al met al een zeer verdiende overwinning voor de ploeg uit Sellingen die zich hiermee in de brede middenmoot mag mengen. Voor Zwartemeerse Boys is het zaak om de eerste overwinning binnen te slepen volgende week thuis tegen Schoonebeek. Voor Sellingen staat er weer een belangrijk duel op het programma, zij ontvangen EHS ’85.