Gehavend Westerwolde onderuit tegen HSC

westerwoldeOnder bijna ideale voetbalweersomstandigheden verloor Westerwolde zondag-middag op eigen terrein met 2 – 1 van HSC uit Hoogezand-Sappemeer. In een wedstrijd die meer spannend dan goed was, trok het team van trainer Horlings aan het langste eind. Westerwolde, dat deze middag evenals HSC met veel invallers moest aantreden, was niet bij machte het de defensie van de tegenstander erg moeilijk te maken. Een goed uitgespeelde aanval van HSC in de 70e minuut van de wedstrijd betekende de vijfde nederlaag van de Vlagtwedders in dit nog prille seizoen.

Stand-in Kuiper
In de eerste helft ging de strijd behoorlijk gelijk op. Wel was het HSC dat in de 15e minuut op voorsprong kwam. Na een scrimmage in het doelgebied van Westerwolde was het Rutger van Lier die het beslissende tikje kon geven en daarmee keeper Ferdy Kuiper kansloos liet. Kuiper, normaal gesproken veldspeler, verving de verhinderde Johan Kruize. Ook al omdat eerste keeper Henk Hebers nog herstellende is van een polsblessure, moest deze noodgreep door trainer Swarts worden toegepast. Gezegd moet worden dat Kuiper zich als stand-in goed manifesteerde.

Bovenliggende partij
Enigszins gelukkig kwam Westerwolde in de 30e minuut op gelijke hoogte. Een niet al te hard schot van Martin Boer werd door de doelman van HSC verkeerd beoordeeld en tussen zijn benen door rolde de bal langzaam in het doel. In het laatste kwartier van de eerste helft was het Westerwolde dat de bovenliggende partij was. Met name Merijn te Velde en opnieuw Martin Boer – schot op de paal – hadden de mogelijkheid hun team op voorsprong te zetten. Gescoord werd er echter niet meer, zodat beide teams met een 1 – 1 ruststand naar de kleedkamers gingen.

3c2a1852-001
Martin Boer in duel (Foto: Be Eelsing)

Op de paal
Ook in de tweede helft een redelijk gelijkopgaand duel. HSC was het iets beter combinerende team, maar ook Westerwolde klopte een aantal keer op de deur van het doel van HSC. Tot scoren kwam de Vlagtwedder elf echter niet. Wel was Jeremy Hekman met een bal op de paal nog dicht bij een treffer, maar vaak strandden de aanvallen al vóór of op de zestienmeter.

Te beperkt
Ook HSC was zo af en toe dreigend en in de 70e minuut werd de al gememoreerde counter op perfecte manier uitgespeeld. De verdedigers van Westerwolde waren hun tegenstander hierbij volledig kwijt en voor Michiel Smith was het dan ook een kleine kunst de bal in het doel te koppen. Hierna probeerde Westerwolde nog wel op gelijke hoogte te komen, maar het aanvallend vermogen was deze middag te beperkt om de verdediging van HSC nog te verschalken. Na negentig minuten voetbal onder leiding van scheidsrechter Haanstra uit Assen stapte HSC dan ook als winnaar van het veld.