Gieterveen geeft niet thuis tegen HSC

Gieterveen heeft in een zielloze wedstrijd verloren van het hoger geklasseerde HSC. Door de goals in de beginfase op een kinderlijke manier weg te geven staan de Gieterveners nu voor het eerst sinds lange tijd onder de streep en zal de komende weken alles op alles gezet moeten worden om te zorgen voor handhaving in de vierde klasse.

Niet bij de les
In de beginfase ging het het duel nog redelijk gelijk op. Beide ploegen speelden niet wervelend, wat ook met het hobbelige veld had te maken. Beide teams hadden nog geen grote kansen gehad op dat moment, totdat de verdedigers van de thuisploeg totaal niet bij de les waren bij een ingooi aan de linkerkant. Vanuit de inworp werd Michiel Smit vrij voor de keeper gezet. Hij bewaarde het overzicht en legde de bal breed op Sander de Vries. Beheerst werkte hij de bal langs keeper Lugtenborg. De tweede goal volgde al snel op een identieke wijze. Deze keer werd Smit gevonden rond de achterlijn. Zijn voorzet bereikte wederom Sander de Vries, die vrij kon intikken. 

Knullig balverlies
Vlak voor rust werd het zelfs al 3-0. Enorm knullig balverlies op het middenveld zorgde voor een tegenaanval. De verdedigers dachten aan buitenspel, de grensrechter niet. Een onmogelijk opgave voor Lugtenborg volgde, want door twee voorwaartsen van HSC werd hij simpel uitgespeeld en was het Rutger van Lier die uiteindelijk de bal in het netje tikte. Direct hierop volgde het fluitsignaal voor de rust. Gieterveen had in de hele eerste  helft welgeteld één mogelijkheid gehad. Nijhuis ging net onder een voorzet van Van der Veen door.

Hattrick De Vries
De tweede helft begon met meer strijd, maar tot een echt voetbalspektakel leidde dit niet meer. De thuisploeg was niet meer bij machte om de hechte verdediging van de bezoekers te doorbreken. Het kreeg nog een aantal mogelijkheden met een goed schot van Weerts en een kopbal van invaller Trip, maar toen Sander de Vries zijn derde van de middag maakte met een goal vanuit de omschakeling was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. HSC speelde de wedstrijd goed uit door het tempo volledig uit de wedstrijd te halen en sleepte de overwinning vrij gemakkelijk binnen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan kent offday en verliest van SVZ

Titan liep tegen SVZ tegen de eerste nederlaag van het kalenderjaar aan.

Buinerveen boekt knappe overwinning op Siddeburen

Buinerveen draaide een 0-2 achterstand tegen Siddeburen om in een 5-3 overwinning.