Buinen geeft het na rust weg

BuinenBuinen heeft zondag in eigen huis een gevoelige nederlaag geleden tegen Weiteveense Boys. Halverwege was er nog niets aan de hand en stond het 1-1, maar na zeventig minuten lieten de geel-zwarten het lopen. De gasten scoorden vijf keer binnen twintig minuten en derhalve was de eindstand 1-7. Komend weekend kunnen de mannen van André Wever zich revancheren in de derby tegen Buinerveen.

Veelbelovend
Er leek deze middag wel iets te halen voor de thuisploeg. De eerste helft was veelbelovend met kansen over en weer en het was Weiteveense Boys dat als eerst wist te scoren. Na een actie langs de zijlijn werd de bal voorgegeven en goed binnengewerkt: 0-1. Buinen ging hierna meer op de aanval spelen, wat resulteerde in de gelijkmaker door Marcel Vedder. Hij tikte de 1-1 binnen, nadat de keeper een vrije trap van Dirk van der Hoek niet goed had verwerkt.

Volledig overrompeld
In de tweede helft kreeg Nick Haandrikman een grote kans op de voorsprong voor Buinen. Hij kon zijn kans echter niet tot doelpunt promoveren. Nadat Weiteveense Boys door een eigen doelpunt op 1-2 was gekomen zakte de moed in de schoenen bij de thuisploeg en werden zij vanaf de zeventigste minuut volledig overrompeld. De bezoekers scoorden nog vijf keer en zo ging Buinen fors onderuit.