HOC niet te stoppen in vierde klasse

HOCHOC blijft het na haar promotie van het vorige seizoen goed doen in de vierde klasse. De fusieclub uit Exloo-Odoorn won op overtuigende wijze in Steenwijksmoer met 2-0 van Protos en gaat daarmee op doelsaldo aan kop.

Solide verdediging
Protos begon wel goed aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase twee goede kansen. Beide keren voorkwam de keeper van HOC, Marnik Nieborg, een doelpunt. Daarna namen de gasten het initiatief over. Twee afgekeurde goals en een inzet van Richard Wiggers hielden de thuisclub echter in leven.

Geen kans
Vijf minuten voor de rust moest Protos toch capituleren. Richard Wiggers werd op onreglementaire wijze omver geduwd door Protos-verdediger Mark van der Veen. Scheidsrechter Hansen moest van ver komen, controleerde de plek van de overtreding en gaf HOC een strafschop. Sander Marissen gaf keeper Tim Bakker vanaf elf meter geen kans: 0-1.

Tweede goal beslissend
Ook na de rust was de eerste kans voor de thuisclub. Op aangeven van Michel Overweg schoot Robin Soppe echter tegen de benen van de uitlopende keeper Marnik Nieborg. Nadat Gertjan Spijker namens HOC tegen de lat had gekopt was het even later wel 0-2. Een vrije trap van Sander Marissen werd door Richard Wiggers achterwaarts binnen gekopt.

Vijf keer op rij
Mark van Bergen had even later de derde treffer op zijn schoen, maar via de handen van keeper Tim Bakker en de lat ging de bal over het doel. In de slotfase was Protos nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar de kopbal van Bram Mittendorf en het schot van Robin Soppe leverden echter niets op. Zo won de ploeg van Jans Spiegelaar alweer voor de vijfde keer op rij.