Onstwedder Boys blijft op koers na zege op VVS

Onstwedder Boys versloeg VVS en blijft op koers.

Onstwedder Boys gaat volgende week in een onderling duel met WVV uitmaken wie zich gaat plaatsen voor de volgende ronde van de beker. De ploeg uit Onstwedde versloeg VVS met 2-0 en heeft net als WVV, dat Mussel met 6-0 over de knie legde, zes punten uit twee wedstrijden.

Op sportpark de Boskamp bleek 5e klasser VVS een taaie tegenstander. De thuisploeg opende desondanks al vroeg de score in de wedstrijd. Na ongeveer tien minuten spelen werd Gerko Scheper binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. De leidsman gaf gedecideerd een strafschop en Gerwin de Wijk ontfermde zich over dit buitenkansje: 1-0.

Marge

In de eerste helft had VVS nog niet veel in de melk te brokkelen en werd Onstwedder-doelman Rein Koudstaal nauwelijks in de problemen gebracht. Onstwedde verdubbelde in de eerste helft de marge via Gerko Scheper op aangeven van Harm Visser.

In de tweede helft was de thuisploeg een stuk slordiger en mengde ook VVS zich meer in het spel. Koudstaal moest in de tweede helft dan ook een aantal keren handelend optreden. Onstwedde lukte het ook niet meer om nog wat klaar te spelen en dus werd er niet meer gescoord.