Borger ongelukkig onderuit in Hardenberg

borgerEen ongelukkige nederlaag dus voor Borger, dat met 4-1 onderuit ging in Hardenberg. Daarbij gezegd dat de 3-1 en 4-1 pas in de blessuretijd vielen. Ook de 2-1 viel pas tien minuten voor tijd, maar hoe anders was het gelopen als Borger gewoon met elf man op het veld had gestaan. Want tot de rode kaart voor Jeffrey Spelten stond het gewoon nog 1-1 en was de wedstrijd volledig in evenwicht.

Behoudend concept
Na vijf nederlagen op rij hoopte Borger deze zaterdag eens weer een keer een goed resultaat neer te zetten in Hardenberg. Makkelijker gezegd dan gedaan, want Hardenberg boekte thuis al een aantal goede resultaten. Vandaar dat trainer Arne Joling ook voor een behoudend concept had gekozen om zo min mogelijk ruimte weg te geven.

Parate Wolters
Vooraf was er een minuut stilte voor Mans Hebels, lid van verdienste bij SV Borger, die afgelopen week overleed. Hardenberg domineerde de eerste helft, al kreeg het ook de ruimte om het spel te maken. Het optische overwicht leek dan wel heel wat, maar heel veel grote kansen kreeg de thuisploeg niet. Na tien minuten was het echter wel raak, na een prima steekpass die evenzo goed werd afgerond. Borger verliet de verdedigende stellingen echter niet en ging op dezelfde wijze verder. Het leidde nog wel tot twee behoorlijke kansen voor de thuisploeg, maar doelman Mark Wolters was paraat.

Machtige solo
Borger kon er overigens niets tot nauwelijks tegenover zetten in aanvallend opzicht en de ruststand leek dan ook op 1-0 bepaald worden. Maar als een duveltje uit een doosje stond het een minuut voor rust plotseling 1-1. Wiljan Vos stuurde Diederik Oosterwijk de diepte in en die begon aan een machtige solo. Na drie man uitgespeeld te hebben en de doelman omzeild te hebben deponeerde de vleugelspeler de bal in het doel. Een minuut later kreeg Gert Jakobs zowaar nog een kans en had er zo maar een voorsprong voor Borger op het scorebord kunnen staan.

Onbegrijpelijke kaarten
De gelijkmaker was een mooie opsteker voor Borger dat ook goed uit de kleedkamer kwam. Het stond organisatorisch goed en de thuisploeg had veel meer moeite om in de tweede helft kansen te creëren. Borger loerde op de counter, maar kon ook weinig speldenprikjes uitdelen. Kansen bleven dan ook uit en de 1-1 bleef dan ook lange tijd op het scorebord staan. Totdat de zeventigste minuut van de wedstrijd aanbrak en arbiter Vos in korte tijd twee keer geel (en dus rood) toonde aan Jeffrey Spelten: een voor Borger onbegrijpelijke beslissing. Borger moest daarna maar twintig minuten zien door te komen tegen de elf van Hardenberg.

Genadeklap
Borger hield knap stand, maar kreeg het in de tachtigste minuut toch de 2-1 tegen. Arbiter besloot de voordeelregel toe te passen aan, waarna de bal bij een speler van Hardenberg in de voeten belandde: deze knalde het leer hard tegen de touwen. Dat moment bleek uiteindelijk de genadeklap, waarna de thuisploeg in blessuretijd nog de 3-1 en 4-1 voor de statistieken maakte. Het betekende de zesde nederlaag op rij alweer, waardoor Borger is afgezakt naar de onderste regionen van de ranglijst.