Blik op 2L: GVAV-Rapiditas blijft foutloos

GVAV-Rapitidas heeft ook in de tweede wedstrijd van het seizoen geen misstap gemaakt. Op het eigen sportpark werd met 3-1 gewonnen van Peize. De bezoekers maakten pas in de slotfase de eretreffer.

Nadat vorige week met 0-3 werd gewonnen van ASVB, wist GVAV-Rapiditas ook nu drie keer het net te vinden. Tegenstander Peize was echter de ploeg die als eerste gevaarlijk werd: het schot van Tom van Leijsen eindigde op de paal. Het was ook direct het enige serieuze wapenfeit van de bezoekers in het eerste bedrijf.

Assist-koning Knol

Na een kwartier spelen opende Yoni Even-zur de score op aangeven van Leon Knol. Diezelfde Knol was halverwege de eerste helft opnieuw aangever: nu was het Arco Bartelsman die trefzeker was. In het restant van het eerste bedrijf was GVAV-Rapiditas nog een aantal keren gevaarlijk, maar doelman Remkema redde op een inzet van Even-zur en de vizieren van Leon Knol en Jordy Paapst stonden niet goed afgesteld.

In het slot

Ondanks dat Peize na de thee een andere speelwijze hanteerde bleef GVAV-Rapiditas de bovenliggende partij. Al na vijf minuten in de tweede helft gooide Yoni Even-zur de wedstrijd in het slot met zijn tweede van de middag: 3-0. Na een aantal kansen over en weer, scoorde Peize via Kelvin Wekema, maar de treffer kwam te laat om de thuisploeg nog zenuwachtig te maken. Door de 3-1 staat GVAV-Rapiditas fier aan kop in 2L, met zes punten uit twee duels.