Beschamende nederlaag voor Valthermond

logo_valthermondHet woord wanvertoning viel binnen de Valthermondse aanhang na de 5-2 nederlaag tegen de studenten van Forward. Dat was wellicht wat erg zwaar aangezet, maar best was het niet wat de blauw-witten hun supporters voorschotelden op West End, de thuisbasis van de Groninger bollebozen.

Das King
Binnen de studentenclub is het traditie dat er na de wedstrijd twee stropdassen uitgedeeld worden. De ‘das King’ is voor de beste speler van die middag. Daar hebben de Forwardianen niet lang over hoeven na te denken. Met vier treffers kon Jan Willem Donkerbroek het kleinood niet ontgaan.

Geen bedenktijd
Bij het eerste balcontact van de kalende spits werd direct al duidelijk dat hij niet lang nodig had om tot een schot te komen. Het bleek een waarschuwing die niet aan Valthermond besteed was. Waar Gydo Buurman tot twee keer toe in kansrijke positie miste, schoot Kapitein Roodbaard, zoals de bijnaam van de spits luidt, twee keer onberispelijk raak. Edwin Drenth schoot de bezoekers na voorbereidend werk van Alwin Braakman en Demy te Velde terug in de wedstrijd. Donkerbroek raakte nog eens de paal.

Offensief
Na de thee leek er even een offensief van Valthermond te komen. Te Velde mikte naast en Drenth strandde op doelman Haring. Forward was effectiever. Nick Breukelman schoot geheel vrijstaand een hoekschop binnen. Vijf minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld. Valthermond bleef staan omdat het een ingooi verwachtte, Forward profiteerde. Rick Schlimbach bracht nog enigszins de spanning terug maar het slotakkoord was wederom voor Donkerbroek. Een publiekswissel en de ‘das King’ waren zijn deel.

Slecht
En de ‘das Kut’? De stropdas voor de slechtste speler? Die kon eigenlijk zo mee in de bus naar Valthermond.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS fors onderuit bij TONEGO

De tweede competitiewedstrijd is voor SJS uitgelopen op een fikse domper. Nadat er vorige ...

Terechte nederlaag voor slap Alteveer

Voor Alteveer is het seizoen tot nu vooral samen te vatten als “Jantje huilt, ...