Gieterveen wint kelderduel van Pekelder Boys

gtv-pekboysDe Kanaalstreek-derby tussen Gieterveen en Pekelder Boys was er één met grote belangen. Beide clubs bivakkeren in de onderste regionen van de vierde klasse C en hadden de punten hard nodig om afstand te kunnen nemen van de laatste plaatsen. De thuisploeg was deze middag de betere en kreeg ook de beste kansen, waardoor de 3-1 eindstand terecht te noemen is.

Vroege achterstand
Net als in de voorgaande weken kwam Pekelder Boys vanmiddag ook weer vroeg op achterstand. Binnen acht minuten spelen lag de 1-0 achter keeper Zuur nadat een puntgave voorzet werd afgerond door aanvoerder Jordi Bakker. Gieterveen had de marge al snel kunnen vergroten na een corner, maar Ricardo Vonk wist met behulp van de paal redding te brengen.

Hoiting scoort
Aan de andere kant moest Gieterveen-keeper Lugtenborg één keer handelend optreden. Hij stopte een schot van Martin Schreuder, wat ten koste ging van een hoekschop. Vanuit deze corner was het alsnog raak voor de gasten via de 16-jarige Jan Hoiting, waarbij Lugtenborg er nu minder goed uitzag: 1-1. De groenhemden hadden voor rust nog twee goede mogelijkheden, maar zij konden geen verandering meer aanbrengen in de score.

Schepje bovenop
In de beginfase van de tweede helft waren beide teams meer aan elkaar gewaagd, alleen was Pekelder Boys niet bij machte om het Gieterveen moeilijk te maken. De ploeg van Jordi Nijgh daarentegen deed er nog een schepje bovenop en kreeg een aantal goede mogelijkheden. Zij raakten nogmaals de paal en stuitten op Zuur, waardoor de stand vooralsnog gelijk bleef.

Twee keer Nijhuis
Toch kon een tweede Gieterveen-treffer niet uitblijven en deze viel dan ook. Jerremy Weerts zag zijn inzet gestopt worden door Zuur, die vervolgens kansloos was op de rebound van Jesse Nijhuis. Vlak voor tijd zorgde diezelfde Nijhuis ook nog voor de 3-1 en zodoende pakte Gieterveen drie belangrijke punten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Eerste helft nekt Gieten tegen SVV ’04

Gieten heeft het seizoen afgetrapt met een minimale nederlaag op bezoek bij SVV '04. ...

Vitesse ’63 maakt eind aan ongeslagen reeks Onstwedder Boys

Na de goede reeks van vorig seizoen, die uiteindelijk het kampioenschap opleverde, bleef Onstwedder ...

Onstwedder Boys verliest titelduel van RWF

Onstwedder Boys heeft de titelkraker tegen RWF verloren, waardoor de titelstrijd weer helemaal open ...