Gefrustreerd Musselkanaal hard onderuit bij Bargeres

musselkanaalMusselkanaal is niet te benijden. De groenhemden bevinden zich aan de onderkant van ranglijst en kregen afgelopen zondag een aantal forse tikken te verwerken. Zo werd met 6-1 verloren van (voormalig) hekkensluiter Bargeres én zag het twee spelers met rood vertrekken. Komende zondag is er kans op eerherstel wanneer SVV ’04 de tegenstander is: de zwart-witten hebben slechts één punt meer.

Bovenliggend
In de eerste helft was Musselkanaal de betere ploeg en kwam het terecht op voorsprong. Jordie Oost schoot de bal keuring links onder in de hoek. Hierna volgden meer kansen. Bijvoorbeeld Yordi van der Laan die vrij op het doel af kon gaan, maar de kans niet wist de verzilveren. Ook waren een aantal vrije trappen van Robin Gerlach erg gevaarlijk. Zo kopte de jonge verdediger Matthijs Fehrman op aangeven van Gerlach over en raakte Robin Schmitz de paal.

Frustraties
Geheel tegen verhouding in kwam Bargeres in de loop van de eerste helft op 1-1. Hierbij kwam een hoop frustratie los bij Musselkanaal, omdat in hun visie de bal de lijn niet passeerde. De aanhoudende protesten leverden trainer Van Bolhuis en zijn elftalleider de rode kaart op. Ook binnen de lijnen bleven de frustraties aanhouden, zeker na een situatie waarin Gerwin Schmitz de gele kaart getoond kreeg. Hierna was het Tjeerd Sikkema die vanwege protesteren binnen enkele minuten twee keer geel en dus rood kreeg.

Verzet gebroken
Na de thee liepen de frustraties nog hoger op toen Gerwin Schmitz een tweede gele kaart kreeg voor een kleine overtreding op eigen helft. Tot overmaat van ramp kende de arbiter van dienst vervolgens een strafschop toe aan Bargeres, dat hiermee een uitgelezen kans kreeg om Musselkanaal ook in de score pijn te doen. Na de benutte strafschop was het verzet van Musselkanaal gebroken en liep Bargeres uit naar 6-1.