Dappere beloften Titan onderuit tegen Klazienaveen

noordlease-heigro-cupDinsdagavond stond voor de beloften van Titan en Klazienaveen de derde wedstrijd in de Noordlease/Heigro Cup op het programma. Daar waar Titan vooraf geen kans leek te maken, bleek achteraf dat er misschien wel meer in had gezeten. Desondanks toonde Klazinaveen zich effectiever en verloren de rood-witten op sportpark Titan met 1-5.

Hoog tempo
De wedstrijd werd vanaf eerste minuut gekenmerkt door een hoog tempo. Klazienaveen besloot om in te zakken, wat resulteerde in veel balbezit voor de Nieuw-Weerdingers. Dit leverde een aantal kleine kansen op, waaronder een afzwaaier van aanvoerder Harm-Jan Moesker. Na tien minuten bleek echter hoe effectief Klazienaveen was. Via een counter was Justin Schimmel net op tijd bij de achterlijn om voor te geven en hij gaf Tom Bornkamp de gelegenheid om de 0 – 1 binnen te tikken.

Rode kaart
Ondanks deze tussenstand gaf Titan de moed niet op. Helemaal niet toen via twee onbesuisde en onnodige overtredingen in één minuut tijd Justin Schimmel van Klazienaveen van het veld werd gestuurd. Dit ondertal deerde hen echter niet, gezien het feit dat de oranjehemden na 25 minuten op een 0-2 voorsprong kwamen. Een vrije bal van ruim 20 meter van Yorin Habing belandde via de scheenbeschermer van linksback Jeffrey Suelmann in het netje.

Diverse kansen
Ook deze tussenstand zorgde niet voor onmacht en wanhoop bij Titan. Diverse kansen van de Nieuw-Weerdingers hadden een beter lot verdiend. Onder andere een kopbal van Remon Poede en een schot van Tim Kollmer moesten voor een andere ruststand zorgen. Toch zochten de beide formaties de kleedkamer op met een ruststand van 0-2.

Vier verse krachten
De tweede helft, waarin Titan begon met vier verse krachten, begon afwachtend. Klazienaveen leek nog verder in te zakken, maar na 50 minuten was ook de derde kans direct een doelpunt. Jesse Habing werd in eerste instantie nog afgestopt door de defensie, maar Tom Bornkamp was er als de kippen bij om zijn tweede van de avond te maken. Nog eens tien minuten later bleek ook de vierde kans een goal te zijn. Jesse Habing zette met een bal achter het standbeen langs Mick Hendriks voor de keeper; zijn eerste doelpunt voor Klazienaveen.

Pleit beslecht
Met dit doelpunt was het pleit definitief beslecht en leek Titan er vrede mee te hebben. De rest van de wedstrijd werd door de Titanen uitgevoetbald met veel balbezit. Hier had men echter weinig aan, toen Klazienaveen met opnieuw een vrije bal van Yoring Habing de verre hoek werd gevonden: 0-5. Kort voor tijd deed Jeffrey Suelmann nog wat terug, toen een op maat gemeten corner van Dennis Faber knap werd binnen gekopt.

Effectief Klazienaveen
In de slotfase van dit duel ontkwam de keeper van Klazienaveen nog aan een rode kaart na een behoorlijke charge op Dylon Meijering, die de scheidsrechter was ontgaan. Bij Titan moest Jeffrey Suelmann wel vertrekken, omdat hij een makkelijke tweede gele kaart kreeg. Ondanks de ruime eindstand waren de mannen van Stef Moorman en Henk Grijsen niet ontevreden.

Beter benut
Een effectief Klazienaveen leek voetballend niet zozeer een maatje te groot, maar de kansen werden duidelijk beter benut. Het woord ‘geflatteerd’ is daarom ook vaak gevallen. In het nieuwe jaar zal de terugronde van de beloftencompetitie afgewerkt worden, waarbij Titan en Klazienaveen elkaar op 21 februari opnieuw zullen treffen.