Voorbeschouwing finale Protos Weering

Noordscheschut grote favoriet, Nieuw Buinen en HZVV outsiders…

PWZNa vier avonden Protos Weering resteren zes ploegen die gaan strijden om de hoogste eer tijdens de veertigste editie van het prestigieuze toernooi. De Kanaalstreek is met Nieuw Buinen vertegenwoordigd in sporthal ‘Angelslo’, maar de ploeg die zich woensdag via de tussenronde plaatste voor de finale is niet de favoriet: dat is Noordscheschut.

Finale-ervaring
De ‘Schutters’ doen voor de tweede keer op rij een gooi naar de toernooizege, want ook vorig jaar stond de ploeg in de finale. Dat dit geen garantie voor succes is, bewijst HZVV. De Hoogeveners gaan hun derde finale in vier edities spelen, maar wisten in de vorige edities geen potten te breken. Dat geldt ook voor HZOH en Nieuw Buinen, die tijdens hun laatste deelname aan de finaledag als zesde en vijfde eindigden. Met SVBO komt het aantal clubs dat twee keer op rij de finale haalt op drie. Grote onbekende in de finale is derdeklasser Dedemsvaart.

Verrassing Dedemsvaart
Toch is Dedemsvaart een ploeg om rekening mee te houden: in de voorronde wonnen zij immers al met 1-0 van HZVV. In die fase liet Dedemsvaart een uitstekende indruk achter, door vier wedstrijden te winnen en zonder tegendoelpunt door te gaan naar de kwartfinale. Overigens zijn er meer ploegen die elkaar al troffen tijdens de huidige editie van Protos Weering: DZOH ging met 4-1 onderuit tegen SVBO, en remiseerde (0-0) tegen Noordscheschut, waarmee de Emmenaren al ervaringen op hebben gedaan met twee tegenstanders.

Scorend Noordscheschut
Dat DZOH, met de ervaren Roy Stroeve en Berry Hoogeveen, de blauw-witten op ‘de nul’ hielden is een prestatie van formaat, want aan de hand van blikvanger Danny Kiekebelt scoort de tweedeklasser aan de lopende band: Kiekebelt maakte er al tien, bij Melvin Mol staat de teller op zes. Maar ook in verdedigend opzicht zit het goed bij de Schutters, die nog maar zes goals tegen kregen en daardoor een doelsaldo van 33 hebben. 

Stille krachten Nieuw Buinen
Outsider voor de titel is eersteklasser Nieuw Buinen: de oranjehemden verloren nog maar één wedstrijd, maar ontbraken alsnog bijna in de finale. Gelukkig heeft men de beschikking over Samad Faraouni, die duidelijk de vormgever en smaakmaker is. Overigens moet ook de inbreng van ‘stille krachten’ als Frank Schijff en Nick Berends niet worden vergeten. 

Tegengoals HZVV
Tot slot is ook HZVV een ploeg om rekening mee te houden, al lijken de rood-witten met name in de voorronde en kwartfinale te hebben gepiekt. Vooral het toenemende aantal tegentreffers zal hen zorgen baren. In de halve finale moesten namelijk acht goals geïncasseerd worden. Ondanks dat feit werd er wel veel gewonnen, dus qua aanvallend vermogen zit het wel goed: Stan Ypenburg is met acht treffers blikvanger.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal vult technische staf aan met Jochen van Sleen

Stadskanaal heeft voor het seizoen 2020-2021 de technische staf aangevuld.

Speelronde 5 FCK Amateurtoto

Voor de volgende 8 wedstrijden dient door de deelnemers een voorspelling gedaan te worden.

Nieuw! Blinde pool: Nieuw Buinen – SC Stadskanaal

FC Kanaalstreek organiseert de blinde pool! Maak kans op een pot van 400 euro.