Nederlaag met perspectief voor Valthermond

logo_valthermondAfgelopen zondag trad Valthermond in aanloop naar de tweede seizoenshelft op sportpark ‘De Veenschappen’ aan tegen eersteklasser SC Erica. Na een succesvolle deelname aan Protos Weering en een vlekkeloos verlopen trainingskamp in Spanje, is de blik van de Harris Huizingh en de zijnen nu dus weer gericht op het veldvoetbal in de Kanaalstreek. De hernieuwde kennismaking verliep wisselend.

Vermakelijk
De eerste helft was voor de neutrale toeschouwer leuk om te zien. Beide ploegen probeerden te voetballen en met name Valthermond slaagde hier heel aardig in. De organisatie stond goed waardoor de Mondkers nauwelijks tot niet in de problemen kwamen. De blauwhemden produceerde zelf wel een aantal kleine kansjes maar wisten deze nog niet in doelpunten om te zetten.

Demy te Velde scoorde vanaf de stip... (archieffoto)
Demy te Velde scoorde vanaf de stip… (archieffoto)

Sterkhouders
Na de rust was het wel raak. Jens Bulle werd onreglementair onderuit gehaald in het zestienmetergebied. Demy ten Velde schoot vervolgens beheerst binnen waardoor Valthermond op een verdiende 1-0 voorsprong kwam. Echter, doordat een aantal sterkhouders gedurende de wedstrijd het verlieten, werd het spel van Valthermond er niet beter op.

Klaar
De organisatie stond niet meer zo goed als in het eerste bedrijf en Valthermond vergat te verdedigen, waardoor Erica eenvoudig drie keer kon scoren. Daarmee bepaalden de rood-witten de eindstand uiteindelijk op 3-1. Valthermond kan echter goede hoop putten uit de eerste zestig minuten en lijkt op basis van dit uur klaar voor de tweede seizoenshelft.

banner-valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW houdt stand tegen Gasselternijveen

SPW heeft drie punten overgehouden aan het duel met Gasselternijveen. In de eerste helft ...

Nieuw Buinen met volle buit terug uit Joure

Nieuw Buinen mocht zondagmiddag aantreden tegen SC Joure, dat een week daarvoor nog koploper Heerenveen ...