SJS nipt onderuit tegen De Fivel

SJSSJS ging met een goed gevoeg het duel tegen De Fivel in. Op zichzelf logisch, want in de eerste ontmoeting hadden de Knoalsters afgerekend met de ploeg uit Zeerijp. Trainer Piebes moest echter puzzelen met zijn opstelling, want hij moest een beroep doen op een aantal spelers die niet eerder een rol hadden bij het eerste elftal. Het gemis van basisspelers brak SJS uiteindelijk op: 1-2 werd het voor De Fivel.

Flater
Toch leek het daar in het begin van de wedstrijd niet op: SJS nam het initiatief en via Tom Timmer vond het uit een vrije trap de lat. De Fivel kwam daarna door een flater van Wouter Rozema op voorsprong. De goalie van SJS liet een houdbare bal op schlemielige wijze door zijn handen glippen: 0-1. De voorsprong was voor de bezoekers het teken om in te zakken en de aanvallen van de blauwhemden op te vangen. Jan Springer werd nog voor rust gevloerd binnen de beruchte lijnen, maar vond geen steun van de arbiter van dienst.

Offensief
Kort na de hervatting kreeg SJS een tweede dreun te verwerken, toen De Fivel haar voorsprong verdubbelde. SJS koos er hierna voor om vol op de aanval te spelen. Het offensief kreeg echter pas in de laatste minuten echt vorm: Jan Springer maakte de aansluitingstreffer. In de resterende tijd werd het doel van de bezoekers bestookt met lange ballen, maar effect sorteerde het niet, waardoor de nederlaag een feit was.