Musselkanaal pakt zwaarbevochten punt tegen Dalen

musselkanaalNadat de opening van de nieuwe kantine afgelopen vrijdag op feestelijke wijze werd gevierd in Musselkanaal, moest er twee dagen later gevoetbald worden tegen titelkandidaat Dalen. De onverzettelijke groenhemden kwamen deze middag tot twee keer terug van een achterstand en het was keeper Scholte Aalbes die zijn ploeg een punt bezorgde door in de slotfase een penalty te keren.

Volle ziekenboeg
De gasten uit Dalen konden deze middag aantreden in hun sterkst mogelijke opstelling, terwijl het voor trainer Bernd van Bolhuis puzzelen was. Hij kon niet beschikken over Robin Gerlach (geschorst) en de in de ziekenboeg verkerende Bas Dokter, Jeroen Drenth en Jordie Teuben.

Dalen beter
De bezoekers toonden zich vanmiddag de betere ploeg, vooral in de combinatie. Zij zetten de thuisploeg flink onder druk, hetgeen na 12 minuten al de 0-1 opleverde door Dennis Tump. Musselkanaal kwam er daarna steeds beter in en maakte het de Drenten behoorlijk lastig. Dit resulteerde vlak na de rust in de verdiende gelijkmaker door Jordy Oost, die een prima aanval knap afrondde.

Verdiend langszij
Deze goal was het startsein voor een sterke tweede helft van Musselkanaal, dat na de rust goed voetbal op de mat legde. Zij konden dit helaas niet omzetten in doelpunten, wat Dalen via Martijn Heerkes wel lukte vanuit een corner na ongeveer een uur spelen. Een klein kwartier voor het einde kwamen de gastheren weer verdiend langszij, wederom via Jordy Oost die een strafschop benutte: 2-2.

Knap gekeerd
In de slotfase kreeg Frank Hoving een rode kaart (2x geel) en leek Musselkanaal dan alsnog het zwaarbevochten punt uit handen te moeten geven. Dalen-speler Tijmen Venhorst mocht aanleggen voor een strafschop, maar zag zijn  inzet knap gekeerd worden door Arjan Scholte Aalbes. In de absolute slotfase had Musselkanaalster Rolf Kaiser zijn ploeg nog de ultieme beloning kunnen geven, maar zijn kopbal kwam helaas kracht tekort en zo bleef de stand gelijk.

Goede basis
Al met al zal dit gelijkspel gevoeld hebben als een overwinning en de onverzettelijkheid die Musselkanaal vandaag aan de dag legde is absoluut een goede basis om de komende tegenstanders te gaan bestrijden en weer omhoog te kunnen kijken. Te beginnen komende zondag in de derby tegen FC Ter Apel ’96.