Borger boekt uitermate belangrijke zege op CSVC

BorgerBorger heeft uitstekende zaken gedaan met een 2-3 overwinning op CSVC. Zeker op basis van de tweede helft was de overwinning in dit kelderduel verdiend te noemen. Door de zege verschafte Borger zich enigszins lucht naar de rechtstreekse degradatieplaatsen en heeft het weer aansluiting gevonden met de veilige plaatsen op de ranglijst. Het in de slotfase rood aanlopende CSVC zakte met de nederlaag verder in het moeras.

Personele problemen
De belangen bij de wedstrijd tussen CSVC en Borger waren voor beide partijen zeer groot. Het verschil op de ranglijst bedroeg voorafgaand aan de wedstrijd slechts één punt in het voordeel van Borger, dat eveneens een wedstrijd meer speelde. De groenhemden hadden nogal wat personele problemen door enkele blessures en een aantal wintersporters. In de opstelling vonden dan ook behoorlijk wat veranderingen plaats.

Op de paal
Borger liet van meet af aan het initiatief aan de thuisploeg en ging voor de snelle omschakeling, wetende dat er voldoende ruimte achter de achterste linie van de Coevordenaren zou ontstaan. CSVC mocht dan wel het meeste balbezit hebben, maar deed daar bitter weinig mee. Het enige echte gevaar ontstond uit standaardsituaties en afstandsschoten. Eén van die pogingen belandde pardoes op de paal, waarbij doelman Edwin Haandrikman aan de grond genageld stond. Even voor het half uur spelen moest Haandrikman toch een doelpunt toestaan. Deze kwam voort uit één van de spaarzame goede aanvallen van CSVC, Dylan Huizing zorgde na een voorzet vanaf de linkerkant met een ferme kopstoot voor de 1-0.

Spelten scoort
Na een half uur spelen kantelde de wedstrijd langzaam maar zeker en kreeg Borger meer grip op de wedstrijd. Nadat Jeffrey Spelten al een aardige kans had gekregen op de gelijkmaker, zorgde hij even later wel voor de 1-1. Spelten profiteerde optimaal van de slapende CSVC-defensie en scoorde uit een verre inworp van Wiljan Vos.  Niet veel later had het zomaar 1-2 kunnen staan door een eigen doelpunt van de thuisploeg, maar de CSVC-speler werd gered door de paal.

Koud in het veld
Het was geen geweldige wedstrijd van beide kanten, maar dit is vaak het geval in een kelderduel. Borger speelde echter optimaal naar de mogelijkheden en was tactisch gezien de thuisploeg de baas. In de tweede helft kwam het eigenlijk nooit echt in de problemen en dat het 1-2 werd was ook geen verrassing te noemen. Uit wederom een levensgevaarlijke counter was Luuk Kenter zijn directe tegenstander te vlug af. Kenter speelde koeltjes doelman Rogier Assen uit en schoof de bal in het lege doel binnen. Lang kon Borger niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later werd een vrije trap onberispelijk binnengeschoten door Jurriaan Veldhuis. Borger liet zich niet van de wijs brengen en kwam opnieuw op voorsprong. Koud in het veld bracht invaller Albert Stevens zijn ploeg weer op voorsprong. Stevens was net als zijn voorganger Kenter zijn tegenstander te snel af en schoof de bal langs doelman Assen. 

Rood en strafschop
Het bleek wederom een mokerslag voor de thuisploeg, het had wel veel de bal maar kon totaal het spel niet maken. Borger bleef in de omschakeling continu gevaarlijk en verzuimde om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Gert Jakobs was dichtbij met een schot van afstand op de lat en ook Stevens had zijn tweede moeten maken. De ijzersterk spelende Sander van der Veen was eveneens dichtbij een doelpunt, maar zag zijn kopbal gekeerd worden door doelman Assen. Diezelfde doelman liet zijn frustraties de vrije loop en kreeg in de slotminuten rood voor natrappen. De doelman werd gehinderd, maar gefloten werd er niet voor een hinderlijke obstructie.  De trappende beweging werd wel opgemerkt door leidsman Nijboer en rood en een strafschop was het logische gevolg. De penalty werd echter gemist door Jakobs, waarna de rebound ook niet aan Ronald Bulthuis was besteed.  Nijboer floot direct af, waarna de spelers van CSVC nog even hun frustratie wilden botvieren op de arbiter. Het leverde CSVC-speler Huizing ook nog een rode kaart op, waar de thuisploeg niet alleen met een nederlaag het veld afstapte, maar ook nog eens met 9 man.

Goede zaken
Borger deed met de zege goede zaken en is in punten op gelijke hoogte gekomen met nummer tien Fit Boys, wat een veilige plaats op de ranglijst is. Het gat naar de nummer 13 CSVC en nummer 14 Elim bedraagt  nu vier punten. Op 4 maart staat er wederom een belangrijke wedstrijd te wachten voor Borger. Dan komt Vitesse’63 op bezoek dat drie punten minder heeft dan Borger.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mussel speelt slecht, maar wint wel

“Ieder seizoen heb je één wedstrijd die heel erg slecht is. Gistermiddag was het ...

Onstwedder Boys onderuit in Glimmen

Onstwedder Boys is in de uitwedstrijd tegen Glimmen met 3-1 onderuit gegaan. Tim en ...

Hattrick voor Koen Hateboer tegen Dalen

Nieuw Buinen heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop in winst om kunnen zetten. ...