Mussel tankt vertrouwen richting Tiendeveen

Mussel.gifSV Mussel heeft ook de derde wedstrijd na de winterstop in winst omgezet. De ploeg van Tseard van der Meer had geen enkele moeite met Damacota en won in Nieuwe-Pekela met 2-7. Mede door het verlies van DSZ ’16 staan de Musselkers nu stevig op de derde plaats en de ruime overwinning zal de ploeg vertrouwen geven richting nummer twee Tiendeveen. Deze kraker staat voor komend weekend gepland, op het eigen sportpark ‘De Slenk’.

Geplaatst schot
Erkend goalgetter Wim Wubs toonde zich deze middag weer zeer trefzeker, door maar liefst drie keer het net te laten bollen. Hij scoorde na een kleine 20 minuten zijn eerste goal, wat de 0-2 opleverde voor Mussel. Routinier René Brinks had na vijf minuten al de score geopend met een geplaatst schot in de rechter benedenhoek.

Beter spelen
Na deze tweede treffer ging Mussel beter spelen en kregen de roodhemden het middenveld weer in handen. Dit leverde na iets meer dan twintig minuten de 3-0 op, via clubtopscorer Lars Hemmes. Martin Pinkster was namens Damacota dichtbij de aansluitingstreffer, echter wist hij het net niet te vinden. Dit lukte Wim Wubs later wel, waarmee hij de stand op 0-4 bepaalde. Een kleine tien minuten voor rust scoorden de Pekelders dan wel en werd de ruststand op 1-4 bepaald.

Hattrick Wubs
Zo gingen de roodhemden met een geruststellende voorsprong de tweede helft van start en binnen vijf minuten werd de marge weer vier. Wim Wubs was de maker van de 1-5 en maakte daarmee zijn hattrick compleet. Echter kwam de mooiste goal van de middag op naam van Rick Breedveld. Hij onderschepte de bal op het middenveld, ging de één-twee aan met Hemmes en één-op-één met de keeper scoorde Breedveld de 1-6.

Youngster Boels scoort
De zevende goal van Mussel kwam op naam van de 17-jarige Rien Boels, die na goed doorgaan van Nick Uil een voorzet binnen werkte. In de slotminuten maakte Damacota de stand nog iets draaglijker en werd de eindstand bepaald op 2-7.