Effectief Borger slaat Vitesse ’63 van zich af

borgerBorger heeft het belangrijke zes puntenduel tegen naaste concurrent Vitesse ’63 in winst weten om te zetten. De thuisploeg gaf de bezoekers een lesje in effectiviteit door bijna elke kans te benutten. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk nog 4-0, waardoor Borger voorlopig op een veilige plaats staat.

Uit het niets
Vitesse probeerde van meet af aan druk te zetten en oogde agressiever en scherper dan Borger. De bezoekers hielden dat ongeveer een kwartier vol, maar in de problemen werden de gastheren niet gebracht. Er viel weinig te beleven op de hobbelige grasmat in Borger waar kansen vanmiddag spaarzaam waren. De 1-0 voor de thuisploeg viel dan ook uit het niets. Een prima voorzet van Jeffrey Spelten werd binnen gelopen door Diederik Oosterwijk.

Verschil gemaakt
Enkele minuten later kreeg Vitesse een goede kans op de gelijkmaker via Ruben Keizer. De Vitesse-speler stuitte echter op de benen van doelman Edwin Haandrikman. Het was Borger dat even later wel de 2-0 liet aantekenen via Spelten. De aanvaller kreeg na een kluts de bal in de voeten en schoot het leder beheerst tegen de touwen. Enkele minuten later was de wedstrijd definitief beslist toen ook de derde kans door Borger werd benut. Sander van der Veen kopte knap raak uit een corner: 3-0.

Veilige plaats
In de tweede helft liet Borger Vitesse rustig het spel maken en loerde het op de counter. De gasten hadden veelal de bal, maar ontbeerden de creativiteit en kwaliteit om Borger echter onder druk te zetten. Afgezien van wat afstandsschoten kwam doelman Haandrikman ook in de tweede helft nauwelijks in de problemen. Vlak tijd maakte Albert Stevens er nog 4-0 van door knap binnen te schieten vanuit een lastige hoek. De zege bracht Borger naar een veilige tiende plek, terwijl de problemen voor Vitesse beginnen toe te nemen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De Treffer ’16 speelt knap gelijk tegen SVV ’04

De Treffer '16 leverde een knappe prestatie door gelijk te spelen tegen SVV '04.

Stof tot nadenken voor Borger na nederlaag bij WVV

Borger liep met name na een slappe eerste helft opnieuw tegen een nederlaag aan.

Sellingen pakt ook bij DWZ de winst

Na de overwinning op DWZ is vijfdeklasser Sellingen zeven wedstrijden ongeslagen. In de inhaalwedstrijd ...