SC Stadskanaal de gelukkigste in verhit duel met Gieten

Al na een kwartier spelen op sportpark ‘De Goorns’ hadden de aanwezigen bij de kraker tussen Gieten en SC Stadskanaal alle goals van de wedstrijd gezien. Maar daarmee was het qua spektakel nog niet gedaan, want in dat opzicht zat het venijn in de staart: pas na een afkoelingsperiode kon SC Stadskanaal zich de winnaar van het duel winnen. Daarmee waren de blauwhemden de meest gelukkige ploeg in het kwaliteitsarme duel: 1-2.

Verrassende Tappel
Tot veler verrassing stond Jeffrey Tappel ‘gewoon’ onder de lat bij de thuisploeg. De goalie kampt namelijk met schouderklachten en lang was het onzeker of hij in actie zou komen. Tappel begon nog wel aan het duel, maar na twee tegengoals en een aantal spannende momenten zag de aanvoerder het toch voor gezien: Benjamin Mazeau verving Tappel in de loop van de tweede helft. Als gezegd: toen had Tappel al twee keer moeten vissen.

Kolderieke goals
En dat waren voor Gieten hoogst ongelukkige tegengoals: de eerste werd gemaakt door verdediger Hidde van der Weide. De linksback kopte de bal terug op Tappel, die juist in voorwaartse richting op weg was naar de bal: 0-1. Niet minder kolderiek was de tweede treffer, die al in de tiende minuut viel. Aan het einde van scrimmage belandde de bal voor de voeten van Tappel die de bal ruimde. Hierbij schoot hij de bal echter tegen Yordi Saman aan, waarde bal over de doellijn caramboleerde: 0-2.

Hidde van der Weide heeft zojuist zijn fout goed gemaakt: 1-2…

Fout hersteld
Amper een minuut na de tweede Knoalster goal maakte Van der Weide zijn ‘fout’ goed, door een afvallende bal tegen de touwen te jagen: doelman Royce Geerlings was volstrekt kansloos. In het restant van de eerste helft kreeg Stadskanaal via de snelle Sten Vos twee mogelijkheden om de score uit te breiden, maar beide counters werden niet verzilverd. Gieten probeerde uit alle macht de achterstand ongedaan te maken: via Jeroen Buurke was het dicht bij de gelijkmaker, maar Robbert Pals redde van de lijn.

Handen vol
Stadskanaal leunde na het eerste kwartier op de voorsprong die het genomen had. Robert Oosting en Denny Feiken hadden de handen vol aan Jeroen Buurke, maar wisten het krachtmens wel in bedwang te houden. Na tien minuten in de tweede helft werd Buurke nogmaals gevaarlijk: de inzet was niet zuiver genoeg en verdween over de achterlijn. Doordat Stadskanaal vanuit een gesloten defensie speelde, kwam er van het aanvalsspel bitter weinig terecht. Het middenveld werd overgeslagen en meer dan eens werkte de laatste linie ballen blind naar voren.

Duel van de middag: Jeroen Buurke vs. Denny Feiken…

Alles of niets
Dit was koren op de molen van Gieten, die het duel steeds harder maakte. Duels werden steviger en in de slotfase speelden de rood-witten alles of niets: de ingevallen Mazeau zocht Buurke met lange ballen om van daaruit verder te spelen. Het leverde echter bijzonder weinig kansen op, waardoor de frustratie toenam. Op het moment dat Gieten zich neer leek te leggen bij de aanstaande nederlaag sloeg de vlam in de pan.

Opstootje
Jeroen Buurke provoceerde Stadskanaal-trainer Slor, die daar (onverstandig genoeg) op in ging. De toegesnelde ‘hulptroepen’ stookten het vuurtje nog verder op, waardoor het opstootje flinke vorm aannam. Scheidsrechter Gerbrandy toonde zich uiteindelijk de meest verstandige, door alle spelers en begeleiders naar de kleedkamer te sturen voor een afkoelingsperiode. In de resterende speeltijd raakte Jeremy Gall nog de lat, maar werd er niet gescoord. En zo kreeg het duel, dat vele malen meer spannend dan goed was, toch een winnaar.

Vlam in de pan…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Veelerveen pakt koppositie na eenvoudige overwinning op Kloosteburen

Veelerveen boekte alweer de derde zege op rij en greep daarmee de koppositie in ...

Schoonebeek meest gelukkige tegen Titan

Een nipte nederlaag voor Titan, dat ongelukkig onderuit ging tegen Schoonebeek.

Gieterveen zet goede reeks voort tegen Wedde

Gieterveen heeft Wedde aan de kant gezet en zette daarmee een goede reeks voort.