Restant levert Nieuw Buinen niets op

Nieuw BuinenOp 1 november van het vorige jaar moesten Hoogeveen en Nieuw Buinen hun onderlinge duel staken vanwege de mist. Dat was in de 72e minuut bij een 2-1 voorsprong voor Hoogeveen. Deze zondag werden de laatste ruim twintig minuten gespeeld. Hoogeveen hield daarbij de voorsprong vast. Nieuw Buinen mocht beginnen met het nemen van een vrije trap op een kansrijke positie. De inzet werd echter in twee instanties onschadelijk gemaakt door Raimon Benjamins. Ook hierna was het vanzelfsprekend Nieuw Buinen dat de aanval zocht. Hoogeveen werd daarbij behoorlijk teruggedrongen.

Schietkansen
Al te veel gevaar was er niet namens Nieuw Buinen, maar er waren momentjes. Lukens en Hateboer kregen beide een aardige schietkans. Benjamins hoefde echter maar weinig echt in actie te komen. Hoogeveen probeerde hiertegenover te counteren. Daar lagen ook zeker mogelijkheden, aangezien Nieuw Buinen natuurlijk risico’s nam. Hoogeveen speelde dat echter wat te onzuiver uit. Slechts één keer leek het te lukken, toen Manning met een pass Shakki Mohamed wegstuurde. Hij was echter net een stap te laat om de bal langs doelman Smit te prikken.

Handsbal
In de uiterste slotfase was er dan nog één moment van onrust. In de zestien kwam de bal bij Peltjes tegen de arm. Die hield hij dicht genoeg bij het lichaam en scheidsrechter Aalbers wuifde het weg. In de resterende tijd hield Hoogeveen uiteindelijk de zaak goed overeind en pakte zo drie punten. Nieuw Buinen kon de goede hervatting van de competitie (1-4 tegen Erica) zo geen vervolg geven. Komende zondag wacht in v.v. Emmen een nieuwe uitdaging voor de mannen in oranje.

Wessel Koomans in duel met oud-Buunermondje Rick de Lange... (foto: v.v. Hoogeveen)
Wessel Koomans in duel met oud-Buunermondje Rick de Lange… (foto: v.v. Hoogeveen)

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen verliest ruim van HODO

Gieterveen was niet opgewassen tegen HODO en verloor met ruime cijfers.

Maliepaard loodst Gieten langs Musselkanaal

De degradatiekraker tussen Gieten en Musselkanaal is ruim gewonnen door de rood-witten. Wederom was ...