Klinkende zege voor Titan in sleutelduel

Na de nederlaag in de Kanaalstreek-derby tegen Musselkanaal heeft Titan zich herpakt tegen hekkensluiter Bargeres. Op het eigen sportpark werd het een waar doelpuntenfestijn: 6-3. De meest trefzekere man bij de rood-witten was Rick Hendriks. Hij had deze competitie nog niet gescoord, maar was deze middag maar liefst drie keer trefzeker. De Nieuw-Weerdingers staan nu op een veilige achtste plaats, alleen moet men nog wel steeds naar beneden blijven kijken. 

Moesker kopt raak
Ondanks de vele doelpunten was het geen beste wedstrijd van beide kanten. Dit was ook niet goed mogelijk op het slechte veld, bij koud en guur weer. Wel werd al snel gescoord door Bargeres, door een fraaie vrije trap van Rik Zinnemers. Twee minuten later had Titan echter de schade alweer hersteld: Harm Jan Moesker kopte snoeihard de gelijkmaker binnen. Hierna waren de betere kansen voor Titan, dat de Emmenaren achteruit drukte. Zo was Jos Smidt dichtbij een voorsprong, maar werd zijn inzet gepakt door keeper De Labije. 

Titan ruikt bloed
Na 25 minuten was de voorsprong dan wel een feit. Moesker bracht de vrijstaande Rick Hendriks in stelling en vanaf 16 meter schoot hij zijn eerste van de middag binnen. Titan rook vervolgens bloed en wist de marge bijna te vergroten door een schot van Mark Baas. Voor de rust werd het alsnog 3-1 door wederom Rick Hendriks. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en met een schuiver liet hij De Labije kansloos.

Eerste goal Deuling
Bargeres gaf zich nog niet gewonnen en begon de tweede helft sterk. Er ontstonden kansen voor Rob Stiekema en Gilles Jan Kalter, maar zij kwamen niet tot scoren. Dit lukte Raymond de Groot na een klein uur wel. Zijn vrije trap werd door iedereen gemist en belandde achter Tom Smidt: 3-2. Lang konden zij niet van deze aansluitingstreffer genieten, want één minuut later herstelde Jelmer Deuling de marge met een kopbal. Dit was tevens zijn eerste goal voor het eerste elftal van Titan.

Subtiel tikje
De gasten waren hierdoor zichtbaar aangeslagen en dit werd nog erger toen Rick Hendriks met zijn derde doelpunt van de middag de stand op 5-2 bracht. In de slotfase brachten twee invallers aan Titan-zijde de stand op 6-2. Mike Oosting gaf de bal voor op Tim Kollmer, die met een prachtig subtiel tikje scoorde. Gilles Jan Kalter wist met zijn doelpunt de eindstand nog wat draaglijker te maken voor Bargeres, maar verder dan 6-3 liet het Titan het niet komen. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer wint in topper overtuigend van Buinerveen

Alteveer won de topper tegen Buinerveen met duidelijke cijfers en zette daarmee de concurrent ...

Buinen niet opgewassen tegen Valther Boys

Buinen heeft voor de derde week op rij een ruime nederlaag geleden. Afgelopen zondag ...

Collectief van Sellingen krijgt beloning

De wedstrijd tegen Zwartemeerse Boys betekende een uitgelezen kans om drie punten bij te ...