Gasselternijveen dwingt WKE diep te gaan

Met de eerdere ontmoeting met WKE (0-8) in het achterhoofd reisde Gasselternijveen af naar Emmen. Een dergelijke oorwassing wilde men niet nog een keer. En met twee overwinningen uit de meest recente wedstrijden, was er ongetwijfeld een enkeling die vertrouwen had in een stunt van de roodhemden. Die stunt kwam er niet, maar WKE moest wel tot het uiterste gaan om weer drie punten bij te schrijven.

Duelkracht
WKE begon gretig aan de wedstrijd, want zoals in andere wedstrijden wil men graag in de beginfase het verschil maken. Nieveen weerde zich echter kranig en kwam vaak als winnaar uit de persoonlijke duels. Daar ging het voor de thuisploeg mis, want te vaak koos men voor het willen passeren van een directe tegenstander. Daar waar het uitspelen van een tegenstander over het algemeen makkelijker is. De oranjehemden waren dan wel veelvuldig in balbezit, echte kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Gasselternijveen kreeg wel een mooie kans, maar na het uitspelen van doelman Wim Kok bleek de hoek richting het doel te lastig, waardoor een schot in het zijnet het hoogst haalbare was. 

Stugge verdediging
Na de thee moesten de supporters van de thuisploeg nog tien minuten wachten, voordat de ban werd gebroken. Uiteraard was het Bertus Wolters die de maker van de treffer was: half glijdend maakte de aanvalsleider zijn 43e (!) treffer van het seizoen. Normaal gesproken volgen dit seizoen na de openingstreffer in hoog tempo meer goals, maar Gasselternijveen liet dit niet toe. Toch moesten de stug verdedigende roodhemden nog twee treffers incasseren: Ferdy Poelman maakte in de 81e en 86e het verschil tussen beide ploegen groter.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gehavend Titan wint van Sleen

Titan won van Sleen en is nog altijd ongeslagen dit seizoen.

Alteveer verliest kansloos van Protos

Het zal in de laatste drie wedstrijden nog penibel worden voor Alteveer, na de ...

Doelpuntenfestijn bij beloftenderby SC Stadskanaal – Nieuw Buinen

Afgelopen woensdag stond op Sportpark het Pagedal een Kanaalstreek-derby op het programma tussen de ...