GKC kent weinig moeite met Buinerveen

Zonder te overtuigen heeft GKC de zege behaald die door veel zwart-gelen was ingecalculeerd: streekgenoot Buinerveen werd met 1-3 aan de zegekar gebonden. Buinerveen heeft na deze nieuwe nederlaag nog zeven kansen om van de hatelijke nul (overwinningen) te komen. Voor GKC zal het restant van het seizoen in het teken van de strijd om plaats zeven staan. Hierin moet worden afgerekend met EEC en Eext.

Strafschop Mensinga
Buinerveen koos vanaf de aftrap voor een behoudende speelstijl en liet het initiatief aan GKC. De bezoekers was slordig op het moment dat het doel van Buinerveen in zicht kwam, waardoor er weinig kansen werden gecreëerd. Harmen Pepping was één van de weinige spelers die het lukte om door de blauwe defensie te breken: Bé Schipper herstelde dit, maar deed dat op onreglementaire wijze. De toegekende strafschop werd door Robbert Mensinga probleemloos benut: 0-1.

Hopend Buinerveen
Lang kon GKC niet van de voorsprong genieten: slecht uitverdedigen en niet attent optreden van goalie Poelman stelden Branco Boer in de gelegenheid om de gelijkmaker op de borden te zetten. GKC boorde de hoop van Buinerveen de grond in, door nog voor de thee opnieuw op voorsprong te komen via Danny Kolp. De clubtopscorer kopte raak.

Slordig GKC
In de tweede helft kwam GKC wat beter voor de dag en drong het de gastheren terug. Met de kansen die de bezoekers afdwongen werd echter slordig omgesprongen: alleen Danny Kolp wist het net te vinden. En net als in het eerste bedrijf deed de aanvaller dat met het hoofd. Meevaller voor de Gasselters was de rentree van Bjorn Schuiling, die terugkeerde van een blessure.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen kan de weg omhoog niet vinden

De prestaties van Gieterveen in het huidige seizoen blijven achter bij de verwachting. Onlangs ...

Borger pakt tegen Mussel de tweede zevenklapper op rij

Borger boekte opnieuw een zevenklapper, in de tweede helft liep het over Mussel heen.