HOC verliest topper van EHS ’85

HOCVoor HOC stond er in de eerste competitieronde na de winterstop gelijk een topper op het programma. De nummer vijf in 5F ging op bezoek bij EHS ’85 en kon niet voorkomen dat de drie punten achterbleven in Emmerhout. Volgens trainer Jans Spiegelaar viel er weinig af te dingen op dit resultaat: “Op basis van de eerste helft was de uitslag terecht. We zullen volgende week moeten winnen om in het spoor van IJhorst te blijven”.

Veel balverlies
Het duel begon desastreus voor de Odoorners, want na slechts 35 seconden moest men al de openingstreffer incasseren. Een lange bal vanuit de defensie van de thuisploeg werd door de rechterspits op fraaie wijze afgerond: 1-0. HOC had niet haar beste dag, men creëerde niet veel kansen en leed veel balverlies door slechte passing. Toch wisten zij wel op gelijke hoogte komen via Luca Klaar, die goed voorbereidend werk van Gerard Eefting prima afrondde. Helaas moest Eefting na deze actie wel het strijdtoneel verlaten en Wouter Laning was zijn vervanger.

Luca Klaar
De volgende domper voor de geel- zwarten volgde niet lang daarna. Mark de Ridder verloor de bal, EHS speelde de lange bal en ook nu werd doelman Erik Wessels kansloos gelaten. Toch werd de stand voor rust nog weer gelijk getrokken, via wederom Luca Klaar die via de paal doeltreffend was en de 2-2 liet aantekenen. Veel beter gingen de gasten hier niet door spelen. Men bleef slordig en had moeite de verdediging van de Emmenaren in verlegenheid te brengen. De thuisploeg kreeg voor rust nog twee opgelegde kansen op een nieuwe voorsprong, maar deze troffen beide geen doel.

Stuk minder
Vlak na rust had Chris van Ewijk namens HOC de 2-3 op zijn schoen, maar hij moest zijn meerdere erkennen in de doelman van de tegenstander. Beide ploegen speelden na rust een stuk minder dan daarvoor en dit leverde de gasten dan ook geen doelrijpe kansen meer op. EHS wist op het uur nog wel op 3-2 te komen en deze nieuwe voorsprong kwam voor hen niet meer in gevaar.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

JVV niet opgewassen tegen Bareveld

Nadat JVV in de eerste wedstrijden van het seizoen wel verloor, maar de schade ...