SETA op karakter langs Erica ’86

Afgelopen zaterdag stond er voor het eerste elftal van v.v. SETA een belangrijke wedstrijd op het programma. Niet dat de ploeg van Harm Bolk nog mee gaat doen om de prijzen, maar de plek waar SETA nu staat komt niet helemaal overeen met de verwachtingen aan het begin van het seizoen. Een overwinning zou voor wat lucht zorgen naar de onderste plek en wellicht dat de ploeg dan nog iets naar boven zou kunnen kijken.

Snel thuis
Het spelbeeld van de wedstrijd, kwam wel een beetje overeen met wat je zou verwachten van een wedstrijd in de kelder van de vijfde klasse. Veel lange ballen, snel thuis. Waarbij gezegd moet worden dat de thuisploeg in de eerste helft wel de iets beter voetballende ploeg was. Dit resulteerde onder andere in een kopbal van Willy Kral op de lat.

Oude rot
Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Een schot van twintig meter werd nog van richting veranderd en viel pardoes in de goal achter Patrick van der Werff. Tegen de verhouding in leek SETA met een achterstand de rust in te gaan, maar Erica ’86 had geen rekening gehouden met oude rot in het vak, Willy Kral. In het strafschopgebied hield hij de bal knap bij zich en wist in de verre hoek raak te schieten. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor de rust en ging SETA toch met een goed gevoel aan de thee: 1-1.

Kansenregen
Na de rust was het volledig éénrichtingsverkeer naar het doel van de gasten. Erica kwam nauwelijks meer van eigen helft af en dit resulteerde in meerdere mogelijkheden voor de SETA. Echter zorgden de lat, de keeper, onzuivere voorzetten en een gebrek aan scherpte ervoor dat Erica niet op (grote) achterstand werd gezet. Deed Erica dan helemaal niets? Tijdens het tegenhouden kreeg men één grote kans op een voorsprong. Een klein slippertje op het middenveld zorgde voor een snelle en slimme pass tussen de verdediging door, waardoor de spits van Erica op keeper Van der Werff af kon. Waar de kans voor eigen succes het grootst was, werd de bal toch breed gespeeld en kon er uiteindelijk simpel uitverdedigd worden.

Beslissende Beekman
Hierna was het alleen nog maar SETA dat de klok sloeg. Zonder heel goed voetbal op de mat te leggen werd Erica ver terug gedrukt en kon een treffer van SETA eigenlijk niet uitblijven. Na meerdere schoten en mogelijkheden, werd de bal na een scrimmage binnengeschoten door Rolf Beekman: 2-1. Hierna bleef SETA loeren op meer treffers en wist Beekman ook nog de 3-1 binnen te schuiven. Zo wist SETA weer een overwinning toe te voegen en kan het voorzichtig naar boven kijken. Echter zal het getoonde spel beter moeten om de komende wedstrijden punten te gaan pakken.