Missen van kansen breekt Valthermond ook tegen Germanicus op

Valthermond stond voor, kreeg voldoende kansen, maar stapte wel met een nederlaag van het veld.

De meegereisde supporters van Valthermond beleefden in Coevorden een deja vu van afgelopen week. Toen gaven de Mondkers tegen Rolder Boys een 2-0 voorsprong weg, nu overkwam het de equipe van Albert Koops tegen Germanicus.

Al in de tweede minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Doelman Jehova Mendes verkeek zich compleet op een hoge stuiterende bal en Erik Jan Veerbeek hoefde alleen maar binnen te schuiven. Deze voorsprong had een twee minuten later ook al verdubbeld moeten worden. Jens Bulle stuurde Demy te Velde weg, maar oog in oog met Mendes faalde de Mondker-topschutter. Mendes was ook goed attent bij een vrije trap van Lars Baas en had geluk dat Jesper de Graaf de bal in kansrijke positie naast schoof.

Voorsprong niet vast kunnen houden

Germanicus kon daar, hoewel de bal redelijk vlot van voet naar voet ging, aanvallend bijna niets tegenover zetten. Een kopballetje van aanvoerder Daan van Dijk was een eenvoudige prooi voor Joost Schrik, en Kain Hoogeveen schoot nog eens van afstand over, waarna Valthermond de voorsprong uitbouwde. De actie was van Te Velde en Jens Bulle tikte binnen. Identiek aan de week er voor kon Valthermond deze voorsprong niet vast houden tot de pauze. Terwijl het merendeel van het publiek al op weg was naar een verkoelend drankje mocht Marco Verhoef vanaf zo’n twintig meter vrij aanleggen. De linkerspits vond de beneden hoek.

Kansenregen

Ook in het tweede part van de wedstrijd regende het kansen voor de bezoekers. Demy te Velde zag een treffer vanwege buitenspel afgekeurd worden en bij een volgende actie was de spits wellicht iets te zelfzuchtig. Tom Meijers zag zijn kopbal gekeerd worden door Mendes, waarna Erik Jan Veerbeek de mooiste kans van de wedstrijd om zeep hielp. De middenvelder speelde zichzelf prachtig vrij, omspeelde ook doelman Mendes, maar schoof de bal naast het verlaten doel. Hiermee Germanicus in leven latend. Sterker nog, een paar minuten later stond de 2-2 op het bord. Marco Cremer schoot na een perfecte counter raak. Nog hadden de bezoekers de partij in hun voordeel kunnen beslissen. Tom Meijers kon, na een steekbal van Alwin Braakman, vrij op Mendes afstormen, maar het lukte de verdediger niet om de sluitpost te passeren.

Symptomatisch

De slotfase was dan voor de gastheren. Joost Schrik kon een slechte uittrap zelf nog corrigeren door de inzet van Fabian Greve te pareren, maar in de laatste seconden moest Schrik toch voor een derde keer de gang naar het net maken. Kain Hoogeveen zag zijn vrije trap via de muur binnen vliegen.

Germanicus trainer Eric Prins verontschuldigde zich al op het veld voor de gestolen punten: “ Sorry, wij hebben vandaag helemaal nergens recht op, maar ik ben er natuurlijk wel blij mee.”.

Zijn collega Albert Koops beschouwde wat later na:” Wij doen onszelf vandaag weer veel te kort. Deze wedstrijd is denk ik ook symptomatisch voor het hele seizoen. Op beslissende momenten geven we niet thuis en het heeft ons ook niet echt meegezeten. Hoe die vrije trap er nog in vliegt zegt alles.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC paar maten te groot voor hekkensluiter Bellingwolde

HOC was veel te sterk voor Bellingwolde en zette een monsterscore neer. HOC blijft ...

Pikstart helpt De Treffer ’16 langs Buinerveen

Buinerveen is er niet in geslaagd om voor het eerst dit seizoen een overwinning ...

Stadskanaal wint bij Gruno

Stadskanaal won op bezoek bij Gruno en blijft daardoor ongeslagen.