EEC met pijn en moeite langs Buinerveen

EEC heeft zich met pijn en moeite langs hekkensluiter Buinerveen weten te wurmen. Op  sportpark ‘De Dillen’ bleef het langer doelpuntloos dan gedacht en dus mochten de bezoekers op een resultaat hopen. Het hardwerkende Buinerveen kreeg echter geen loon naar werken en hielp de thuisploeg zelf in het zadel via een flater van doelman Benjamin Tjarks. Dat EEC daarna nog uitliep naar 3-0 was lichtelijk geflatteerd te noemen.

Goede reeks
Afgezien van de  nederlaag tegen koploper WKE ’16 was EEC de laatste weken aan een goede serie bezig. De in vorm verkerende blauw-witten hadden in rode lantaarndrager Buinerveen vandaag een ideale tegenstander om de reeks voort te zetten. Wie gedacht had dat EEC het varkentje wel eventjes zou wassen, kwam deze middag bedrogen uit. EEC mocht dan wel veelvuldig de bal hebben, maar deed er in de eerste helft weinig tot niets mee. Dat kwam ook mede door de hartverwarmende inzet waarmee Buinerveen speelde. Verloor een speler het duel, dan stond een ploeggenoot klaar om er in te kleunen.

Frustratie en kansen
Dit ontregelde het spel van de thuisploeg, die slap en ongeconcentreerd speelde. De gele kaart voor aanvoerder en doelman Jasper Lubbers vanwege commentaar op de leiding was dan ook tekenend voor het verloop van de eerste helft aan de kant van EEC. Begrijpelijk was de frustratie van de doelman wel: hij zag dat Buinerveen ook nog een paar goede kansen kreeg om te scoren. Dennis Middeljans was met een volley dichtbij de verrassende voorsprong, maar zijn inzet zeilde net over de deklat. Daar tegenover kon de thuisploeg bitter weinig stellen, alleen Stefan Sanders en Mark Wanders kregen twee behoorlijke kansen om te scoren.

Over het randje
De brilstand bij rust was gezien het wedstrijdverloop een logische tussenstand. Ook na de pauze bleef het spel van EEC stroperig, terwijl Buinerveen de mouwen bleef opstropen. De gasten zochten het randje van het toelaatbare op en gingen er soms er een stukje over. Een beloning voor de inzet volgde echter niet, omdat voorin de kwaliteit ontbrak om echt grote kansen te creëren. Als die kansen er al kwamen, was dat met name door het onzekere uitverdedigen aan de kant van de thuisploeg.

Flater
Het lukte EEC maar niet om in het spel te komen en daarom was het niet heel verwonderlijk dat de openingstreffer uit een dood spelmoment voort kwam. Uit het niets werd het 1-0 via Stefan Sanders, die na mistasten van doelman Tjarks de bal in het doel kon prikken. Het was niet verdiend te noemen, maar voor opluchting zorgde het zeker. Daarmee leek het verzet van Buinerveen ook geknakt, waardoor EEC wat meer ruimte kreeg om te voetballen. 

Beslissing
Toch ontstonden er voor het doel van doelman Lubbers nog een aantal hachelijke situaties, wat mede voort kwam door het goede spel van Buinerveen-speler Bert Timmermans. Een goal had de nummer laatst van de vijfde klasse E zeker verdiend, maar het zwakke spel van EEC werd niet afgestraft. Tien minuten voor tijd volgde de beslissing in de wedstrijd. Uit een perfect aangesneden vrije trap van Harjo van der Valle kopte Remco Huizing de bal diagonaal tegen de touwen. Het werd in de slotminuten zelfs nog 3-0 via Mark Wanders, die na goed doorzetten met een droge knal scoorde. Het was wellicht wat te veel van het goede voor EEC, dat een zeer moeizame middag beleefde tegen een strijdvaardig Buinerveen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: Borger haalt opgelucht adem

Na acht nederlagen op rij was het voor Borger afgelopen zaterdag genieten. De mannen ...

Gasselternijveen verliest geflatteerd van LEO Loon

Gasselternijveen verloor haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen met ruime cijfers, maar zag wel ...

Ter Apel herpakt de opgaande lijn

Twee slechte beurten in de achterliggende weken zorgden ervoor dat Ter Apel ’96 de ...