SJS opnieuw sterker dan Onstwedder Boys

Net als in de eerste wedstrijd tussen Onstwedder Boys en SJS, ontliepen beide vierdeklassers elkaar nu ook weinig. Waar Faizel Slagveer zich voor de winterstop matchwinner mocht noemen, was deze eer nu weggelegd voor Simon Hidding: op slag van rust tekende hij met een bekeken inzet voor de enige treffer van de middag: 0-1. 

Terug in de wedstrijd
De beginfase van de derby was duidelijk voor SJS: de Knoalsters kregen al snel een paar kansen, maar Jan Springer en Ivanildo Eind zagen hun inzetten stranden op de Onstweddder defensie. De oranjehemden waren gewaarschuwd en kwamen via rechtsbuiten Rutgert Tipker terug in de wedstrijd: Frank Venema werd twee keer uitgespeeld, maar de voorzetten van Tipker werden door Peter Orsel en Gerwin de Wijk niet op waarde geschat. De Wijk en Orsel waren vervolgens opnieuw dreigend, maar doelman Rozema kon keer op keer laten zien een betrouwbare sluitpost te zijn.

SJS viert de treffer van Simon Hidding… (foto’s: Brigitte de Wijk)

Robbertje vechten
In het tweede deel van de eerste helft leek de derby tot ontbranding te komen: waar arbiter Warrink er in de beginfase voor koos om de teugels stevig aan te trekken, mocht er nu veel meer. Dit leverde een aantal stevige duels tussen Ronald Zuidema en Sven Jaegers op en ook Gerben Meems en Faizel Slagveer vochten een robbertje uit. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat SJS wat meer in de wedstrijd kwam en ook kansen creëerde: Simon Hidding draaide een corner op de binnenkant van de paal, waarna Zuidema de rebound niet wist te benutten. Vlak voor de thee viel dan toch de 0-1: nadat Zuidema ver ingooide, hoefde Hidding alleen maar tegen de bal te lopen om doelman Koudstaal te passeren.

Offensieve Boys
In de tweede helft leunde SJS op de voorsprong en had het weinig te duchten van de thuisploeg. Pas in het laatste kwartier draaide Onstwedder Boys de duimschroeven aan. Op dat moment was er wel een treffer van Peter Orsel afgekeurd: de aanvaller stond buitenspel en scoorde dus onreglementair. Diezelfde Orsel had in het restant nog dé mogelijkheid om de gelijkmaker te maken, maar wederom vond hij Wouter Rozema op zijn weg. Door de ruimte die de Boys weggaven hadden Rick Steursma en Jan Springer de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar de twee voorwaartsen hielpen elkaar slecht door het maken van de verkeerde keuze, of een slordige uitvoering. En dus trok SJS de overwinning over de streep, met Simon Hidding als matchwinner, maar Wouter Rozema als uitblinker.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond na de thee ten onder

Nadat de eerste bekerwedstrijd tegen Drenthina drie punten opleverde voor Valthermond, stond afgelopen dinsdag ...

Buinen speelt knap gelijk tegen koploper Alteveer in doelpuntrijk duel

Buinen kon een riante voorsprong niet vasthouden, maar kwam in de slotfase nog knap ...

Fel Musselkanaal verslaat hoogvlieger Dalen

Musselkanaal boekte een belangrijke zege tegen Dalen in de strijd om handhaving.