Buinerveen haalt kampioenen bij elkaar

Nadat de rust na het wapengekletter van de Tweede Wereldoorlog een beetje was teruggekeerd, werd v.v. Buinerveen op 1 april 1946 opgericht. Met Sieme Pomp als drijvende kracht, steeg de voetbalvereniging in het kleine dorp tot steeds grotere hoogte. Men heeft zelfs de weelde gekend van vijf seniorenelftallen en het eerste elftal bereikte enkele malen de vierde klasse. Thans draagt de club al tijden de rode lantaarn in de laagste klasse, maar het leven is er nog lang niet uit.

Kampioenen
Sinds 2011 komen de kampioensteams van het eerste en vierde elftal uit de zestiger jaren bijeen op de eerste zaterdag van april. Plaats van handelen is De Schaokel, de kantine van de club. Afgelopen zaterdag was het dus weer zo ver en ook Anna Kruise- Pomp, de dochter van Sieme en de eerste vrouwelijke scheidsrechter van Drenthe, was onder de reünisten en  zette bloemen op de naar haar vader genoemde tribune.

Uitbreiding
Tijdens de meest recente editie van de reünie werd ook besloten dat alle oud-leden voortaan welkom zijn. Oud-leden die dit aanspreekt, kunnen contact opnemen met Tinus Boekholt. Het langstzittende lid van de club is te bereiken via 0599-616234 en tinusboekholt@gmail.com.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Transfertalk: Scheemda ziet drietal spelers terugkeren van WVV

Bij SC Scheemda vinden komend seizoen de nodige wisselingen plaats binnen de selectie.

Stand FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 4

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 4.