Noordster geeft Valthermond een fikse oorwassing

Als Kees Dun ooit gevraagd wordt wat zijn favoriete tegenstander is, zal de Noordster spits ongetwijfeld Valthermond noemen. Vorig jaar nam het Pekelder fenomeen vier treffers voor zijn rekening, nu had Dun met drie treffers een groot aandeel in de 5-0 overwinning. Dun’s tweede treffer betekende zijn 200e in dienst van Noordster.

Breekpunt
Eigenlijk viel het breekpunt in de wedstrijd al na tien minuten spelen. Demy te Velde stormde samen met Edwin Drenth op Noordster doelman Damy Sinot af. Waar iedereen de voorsprong voor Valthermond verwachtte, daar schoof de aanvallende middenvelder de bal slap in de handen van Sinot. Een minuut later stond de 0-2 op het scorebord. Eerst speelde Dun zich eenvoudig vrij en schoot bij de tweede paal binnen.

Alles verkeerd
Vanaf de aftrap deed Tom Meijers alles verkeerd wat er maar verkeerd kan gaan. Mark Wever ontfutselde Meijers de bal en liet Erwin Timmer wederom kansloos. Die klap kwam Valthermond eigenlijk niet meer te boven. Kansen waren er wel, maar gescoord werd er niet. Met name Te Velde kreeg op aangeven van Jens Bulle nog een prima mogelijkheid, maar nu zocht hij het doel te hoog.

Geen vernuft
Na de pauze ging de thuisploeg wel op jacht naar de aansluitingstreffer, maar toen liet de afwezigheid van Alwin Braakman en Theo Gennissen zich voelen. Het ontbrak de Mondkers aan het vernuft om de Pekelder verdediging echt uit elkaar te spelen. Wel kopte Rick Schlimbach een vrije trap van Lars Baas in, maar de verder uitstekend leidende scheidrechter Van Schepen zag niet dat Sinot de bal achter de doellijn keerde.

Scherpschutter Dun
In de jacht op een treffer gaf Valthermond de nodige ruimte weg en wie anders dan Dun wist daar wel raad mee. Met twee treffers voltrok de scherpschutter het vonnis. Dat in de slotminuut de 0-5 nog viel deed er verder niet meer toe.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS wint in derby van Mussel

SJS won de Kanaalstreekderby van Mussel en is daarmee goed begonnen aan de tweede ...

SJS komt er niet aan te pas tegen SC Loppersum

SJS moest zaterdag zijn meerdere erkennen in Loppersum en is uitgeschakeld in het bekertoernooi.