Luuk Kenter schiet Borger langs Elim

In een meer spannende dan goede pot voetbal wist Borger afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning te boeken op hekkensluiter Elim. Luuk Kenter scoorde na ruim een half uur spelen en kreeg daarna nog zeker vijf opgelegde kansen. Deze werden niet verzilverd waardoor het spannend bleef tot het einde van de wedstrijd. De groenhemden nemen dankzij deze zege verder afstand van de directe degradatieplaatsen en blijven zicht houden op het ontlopen van de nacompetitie. Voor Elim lijkt degradatie naar de 4e klasse bijna onafwendbaar.

Belangen groot
De belangen waren groot afgelopen zaterdag op sportpark de Drift in Borger. De thuisploeg nam een gedeelde tiende plaats in op de ranglijst en strijd op dit moment samen met Fit Boys om het ontlopen van de nacompetitie. En Elim vocht voor één van zijn laatste kansen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. En dan was het nog een strijd tussen de beide trainers Arne Joling (Borger) en Jan-Otto Benjamins (Elim) die dit seizoen klasgenoten zijn op de trainerscursus. De heren hadden geen moeilijke tactische vondsten bedacht en beiden leken gekozen te hebben voor het hanteren van de lange bal.

Kenter scoort
Gezien de slechte staat van het veld in Borger was dat misschien ook wel de beste keuze. Borger had in het eerste half uur een licht overwicht en kwam in de 35e minuut ook verdiend op voorsprong via Luuk Kenter, die nog steeds zijn maatje Jeffrey Spelten moest missen voorin. Kenter had daarvoor ook al een dot van een kans gemist en zou dat in het verloop van de wedstrijd nog een aantal keren doen. In de slotfase van de eerste helft nam Elim het initiatief over en kreeg het ook een paar kansjes. Er werd echter niet uit gescoord zodat beide ploegen met een 1-0 ruststand aan de thee konden.

Blessure Vos
Na rust moest Borger een aantal omzettingen doen omdat aanvoerder Wiljan Vos weer last kreeg van een blessure en niet verder kon spelen. Youngster Björn Everts viel voor hem in en Melvin Ottens nam de backpositie over. Aan het spelbeeld veranderde niet veel, zonder groots te spelen had Borger iets meer spelaandeel en had het via Luuk Kenter uit kunnen lopen naar een veel hogere score.

Niet slecht
Tot wanhoop van hemzelf, zijn teamgenoten en het publiek kreeg hij de bal er maar niet in. Desondanks speelde Kenter niet slecht en in veel gevallen creëerde hij de kansen ook helemaal zelf. Gelukkig voor Borger bracht doelman Edwin Haandrikman in de slotfase nog een keer redding anders had het ook zo maar tot een onnodig puntverlies kunnen komen. Komend weekend is Borger vrij en op 22 april komt Hardenberg’86 op bezoek in Borger.