Gieten niet opgewassen tegen Asser Boys

Gieten had vanmiddag een grote rol kunnen spelen in de titelstrijd in de derde klasse C, maar deze vlieger ging niet op, want mede-koploper Asser Boys was met 6-1 duidelijk een maat te groot voor de rood-witten. De topscorer van de thuisploeg, René Westerveen, was deze middag met vier goals het meest trefzeker. Door deze nederlaag blijft Gieten staan op plaats zes, met nog drie wedstrijden te spelen, onder andere tegen Musselkanaal en Titan.

Buurke afwezig
Trainer Jouke Jan Meertens moest het vanmiddag doen zonder zijn topscorer Jeroen Buurke, die kampt met een blessure. En de aanvalsleider werd node gemist, want in het eerste kwartier was Gieten beter, alleen werden er geen doelrijpe kansen gecreëerd en dus ook niet gescoord. De gasten lieten de bal makkelijk rondgaan, waarbij met name Jesper Dijkstra en Bas Alting opvielen door constant aanspeelbaar te zijn om het spel te maken.

Uit de schulp
Na zo’n twintig minuten kroop Asser Boys meer uit hun schulp en waren zij ook direct gevaarlijk. Zo schoot Westerveen hard naast en Robert Termohlen zag zijn inzet over het doel van Bas Becherer gaan. Becherer verving eerste keeper Jeffrey Tappel en deed dit naar behoren. Zo hield hij Termohlen na 26 minuten van het scoren af, nadat Gino Atmodikoro de bal niet goed weg werkte. Een minuut later was het dan alsnog raak voor Asser Boys. Middenvelder Kees Vianen schoot na een voorzet de 1-0 binnen.

Kees Vianen (tweede van links) heeft de 1-0 gescoord…

Loepzuivere hattrick
In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg de overwinning van Asser Boys verder gestalte. Nadat Martijn van de Boom zijn inzet gepakt zag worden door keeper Marvin Bodde, lag de bal na 36 minuten spelen opnieuw in het doel achter Becherer. René Westerveen mocht door na een vermeende overtreding en met een schuiver bepaalde hij de stand op 2-0. En nog voor de rust maakte Westerveen met twee doelpunten zijn loepzuivere hattrick compleet. Eerst rondde de kleine aanvaller een mooie aanval doeltreffend af en op slag van rust bepaalde hij met een knappe individuele actie de ruststand op 4-0.

Spanning verdwenen
Met deze tussenstand was de wedstrijd gespeeld en de spanning verdwenen. De eerste tien minuten van de tweede helft waren dus weinig verheffend, maar daarna kon de thuisploeg voor de vijfde keer juichen deze middag. Asser Boys kreeg een corner nadat Westerveen in kansrijke positie de bal via Becherer naast zag gaan en uit deze standaardsituatie kopte Wouter Meertens hard raak: 5-0.

Ook Nick Modderman bezorgde Gieten handenvol werk…

Van der Heyde gevaarlijk
Trainer Meertens van Gieten voerde hierna enkele personele wisselingen door. Zo kwam Florian van der Heyde binnen de lijnen voor Atal Amini en loste Patrick Veldman de hard werkende Benjamin Mazeau af. Van der Heyde was na rust de gevaarlijkste Gietenaar en hij was dan ook verantwoordelijk voor de 5-1, na een mooie pass van Bas Alting. De snelle aanvaller kreeg nog twee goede mogelijkheden, maar door een struikelpartij en een redding van Bodde kwam hij niet tot een tweede treffer.

Uiterst effectief
Het slotakkoord van de middag was voor, hoe kan het ook anders, René Westerveen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd bepaalde hij met een kopbal de stand op 6-1 en daarmee stond zijn eigen totaal op vier. In de slotfase had de score nog hoger uit kunnen vallen, maar door twee goede reddingen van Becherer bleef de stand ongewijzigd en zo was de ruime nederlaag een feit. Asser Boys toonde zich vanmiddag uiterst effectief, terwijl ook Gieten bij vlagen behoorlijk voetbalde. Op deze manier kunnen de rood-witten in de laatste wedstrijden nog voldoende punten pakken.